Yargıtay'daki seçim krizinin nedeni ne? Dikkat çeken Menzil detayı

Yargıtay'daki seçim krizinin nedeni ne? Dikkat çeken Menzil detayı
18 turdur seçilemeyen Yargıtay’daki başkanlık krizinin perde arkasında Hak-Yolcular ile Menzilciler olduğu iddia edildi. İşte detaylar…

Yargıtay Başkanlığı seçimindeki belirsizlik devam ediyor. Mehmet Akarca'nın görev süresinin sona ermesiyle gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinin 18. turunda bile sonuç alınamadı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Kulislerde yaşanan krizin, çeşitli cemaatler arasındaki anlaşmazlık ve pazarlık üzerine yoğunlaştığı iddia ediliyor.

yargitay-baskani-mehmet-akarca-yargi-yeniden-yapilandirilmalidir-yargitay-1.jpg
Mehmet Akarca

Nakşibendi Tarikatı'nın İskenderpaşa Kolu'na bağlı Hak-Yol Vakfı'ndan gelenlerin yargı camiasında ve Yargıtay'da etkili oldukları biliniyor. İddialara göre, Hak-Yol mensupları ile AKP'ye yakın isimlerin Mehmet Akarca'yı desteklediği söyleniyor.

MENZİL DEVREYE GİRDİ

Son yıllarda kamuda ve yargıda güçlenen Menzil Cemaati'nin bir kısmının başka bir adaya destek verdiği de iddia ediliyor. Menzil Cemaati'nin belirli noktalarda pazarlık yaptığı ve iktidara yakın isimlerin bu süreçte devreye girdiği öne sürülüyor. MHP içinde de bölünme olduğu, ancak bir kısmının yine Mehmet Akarca'yı desteklediği belirtiliyor. Saray'ın da seçim sürecinin uzamasından rahatsız olduğu ifade ediliyor.

SEÇİM 19. TURA KALDI

Mehmet Akarca, Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilmiş ve 4 yıllık görev süresi 24 Mart itibarıyla dolmuştu. Yüksek Mahkeme'nin yeni başkanını belirlemek için Yargıtay üyeleri 25 Mart Pazartesi sandık başına gitmişti. Ancak, ilk 17 turda hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadığı için 18. turda da sonuç alınamadı. Mehmet Akarca 104, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 113 ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 100 oy aldı. Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçim 19. tur oylama ile bugüne kadar devam edecek.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar