Yargıtay bugün yeni başkanını seçecek! Aday olan isimden flaş Can Atalay ayrıntısı

Yargıtay bugün yeni başkanını seçecek! Aday olan isimden flaş Can Atalay ayrıntısı
Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi sona erdi. Yargıtay üyeleri yeni başkanın belirlenmesi için bugün sandık başına gidecek. Başkanlık için aday olan bir ismin hakkında dikkat çeken bir Can Atalay detayı ortaya çıktı.

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi oldu. Yüksek Mahkeme için yeni bir başkanın belirlenmesi için bugün Yargıtay'ın 348 üyesi sandık başına gidecek.

Bu önemli seçim sürecinde Akarca dahil, Yargıtay üyeleri arasından herhangi biri başkan adayı olabilecek ve seçilmek için 175 üyenin oyunu alması gerekecek.

Seçim, adayların salt çoğunluğu sağlayamaması durumunda devam edecek. Dördüncü ve beşinci oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamazsa, yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla seçimler tekrarlanacak. Bu seçimlerde ise üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekecek.

ATALAY KARARINA UYMADI

Adaylar arasında, mevcut Başkan Akarca ile birlikte, terör davalarının temyiz incelemesini yapmakla görevli Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk de bulunuyor. Şentürk'ün başkanlığını yaptığı daire, Anayasa Mahkemesi'nin TİP Milletvekili Can Atalay için verdiği hak ihlali kararlarına uymamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar