Yapımı günlerce süren üç boyutlu Kat’ı sergisi ziyarete açıldı

Yapımı günlerce süren üç boyutlu Kat’ı sergisi ziyarete açıldı
Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında, Kütüphaneler Haftası için özel olarak hazırlanan üç boyutlu Kat’ı sergisi ziyaretçilere sunuldu.

Bu sergi, 12 kat kağıdın kesilerek oluşturulmasıyla günler süren bir emeğin ürünüdür. Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kastamonu İl Halk Kütüphanesi'nde bir tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Aydın Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kerem Seven, İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve diğer davetliler katıldılar.

Kastamonu Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan kurslarda kursiyerler tarafından hazırlanan üç boyutlu Kat’ı sergisi de program kapsamında ziyarete açıldı. Bu sergi, 12 adet kağıttan oluşan ve uzun bir sürede hazırlanan bir rölyef eserler koleksiyonunu içeriyor. Serginin 31 Mart tarihine kadar Kastamonu İl Halk Kütüphanesi'nde ziyaret edilebileceği belirtiliyor.

Serginin açılışında konuşan Kastamonu Halk Eğitim Merkezi'nde görev yapan kurs öğretmeni Havva Aydın, el sanatlarını tanıtmak ve öğrencilere destek olmak için çaba sarf ettiğini ifade etti. Aydın, Kat’ı sergisinin hazırlanmasında kullanılan teknikleri ve emeği anlattı. Ayrıca, serginin kütüphane haftası dolayısıyla düzenlendiğini ve bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Serginin ardından düzenlenen 60. Kütüphaneler Haftası töreninde konuşan Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Seven, kütüphanelerin tarih boyunca kültürel mirasların koruyucusu olduğunu ve günümüzde de önemli sosyal alanlar haline geldiğini vurguladı.

Kastamonu İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Göçmen ise, kütüphanenin geçmişten günümüze yaşadığı gelişmeleri ve yeni hizmet binasının önemini anlattı. Ayrıca, dijitalleşme çalışmaları hakkında bilgi verdi ve yerel gazetelerin dijital ortama aktarılmasının önemine değindi.

Programın sonunda, en çok kitap okuyanlara çeşitli hediyeler verildi ve Türk Tasavvuf Musikisi konseri düzenlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar