Anne babalar dikkat! Çocuklarınızı bu oyundan uzak tutun!

Anne babalar dikkat! Çocuklarınızı bu oyundan uzak tutun!
Son zamanlarda gençleri hedef alan oyunlar artmaya devam ediyor. Uzmanlar, anne ve babaların bu konuda farkındalık sahibi olmaları gerektiğini vurguluyor.

Geçtiğimiz yıllarda gençleri intihara teşvik ettiği iddiası ile Mavi Balina oyunu büyük tartışmalara yol açmıştı. Bir benzeri oyun daha piyasaya sürüldü. ‘Yandere Simulator’ bir anime karakterinin, sevdiği erkeğe yaklaşan bütün kızları öldürmesi ve olaya dair herhangi bir kanıt bırakmamak adına tüm delilleri ortadan kaldırmaya çalışmasını konu ediyor.

Home - Yandere Simulator

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Geçtiğimiz aylarda Mersin’de bir okulun tuvaletinde 7. sınıf öğrencileri arasında geçen tartışmanın ölümle sonuçlanmasıyla gündeme gelen bu simülasyon oyununda benzer cinayet sahnesinin yer aldığı söyleniyor.

Milyonlarca genç oyuncu kitlesine sahip olan ‘Yandere Simulator’, oyuncularına öldürme teknikleri ve sonrasında neler yapması gerektiğine dair bilgiler vererek teşvik ediyor.

Yandere Simulator minicik hayatları karartıyor! Ebeveynler dikkat: Oyun değil vahşet!

Doç. Dr. Psikiyatrist Armağan Samancı, bu tarz oyunların saldırganlık eğilimi olan bireyleri tetikleyerek istenmeyen sonuçlara yol açtığını belirterek, "Sanal dünyanın kontrolü çok zor bir dünya. Ancak gerçek hayat gibi kanun ve yönetmeliğe uygun olması gerekir" diye konuştu.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, oyunda yaş sınırı +18 olarak belirtilmiş olsa da, gelişim çağındaki çocukları için potansiyel tehdit olduğunu kaydederek, "Çocukların fan sayfaları oluşturması tehlikenin boyutlarını açık bir şekilde gözler önüne sermekte. Okullarda çocuklara yönelik farkındalık çalışmaları yürütülmeli. Aile içi iletişim güçlendirilmeli, ebeveynler dijital çağda iyi birer gözlemci olması, çocuklarını takip etmeli. Dijital detoks yaparak çocuklarla birlikte aktiviteler planlanmalı" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar