Cem Küçük marketlere seslendi: Lütfen yapmayın

Cem Küçük marketlere seslendi: Lütfen yapmayın
Hükümetin enflasyonda yaşanan artış sonrası asgari ücret ve memur maaşlarına yaptığı zam yine çare olmadı. Hükümete yakın yazar Cem Küçük, asgari ücret zammı sonrası pek çok marketin etiketlerde artışa gittiğini iddia ederek, ''Lütfen fiyatları şişirmeyin'' çağrısı yaptı.

YANDAŞ YAZAR SONUNDA İSYAN ETTİ: LÜTFEN YAPMAYIN

Geçen senenin aralık ayında yapılan asgari ücret zammı daha yılın yarısına gelirken adeta eridi. Yaşanan yüksek enflasyon sonrasında temmuz ayında asgari ücret başta olmak üzere memur ve emekli maaşlarında yeni bir artışa giden hükümet, yine de eleştirilerin hedefi oldu.

Gazeteci Cem Küçük bugün Türkiye Gazetesi köşesindeki yazısının son bölümünde bazı marketlerin asgari ücrete zam sonrası fiyat etiketlerini yükselttiği yönünde şikâyetlerin geldiğini söyledi.

Cem Küçük, “Asgari ücrete yüzde 30 zam verildi. Memurlar ve emekliler enflasyon farkını aldılar. Ancak birkaç gündür vatandaşlardan aynı şikâyetler geliyor. “Marketler belli ürünlere hemen gene zam yaptı.” Gerçekten böyle mi bilmiyorum. Ama vatandaşlar bana ya da hükûmetimizin ilgili birimlerine iletebilirler” dedi.

Cem Küçük yazısının devamında şunları kaydetti:

“Sebepsiz yere zam yapan, etiketlerle sürekli oynayan marketler -şerh düşüyorum, şayet böyleyse- yapılan yanlış. Vatandaş zaten zamlardan şikâyetçi. Fiyat istikrarı yok. Hükûmet zam yaptı maaşlara, ona da marketler el koymasın. Biraz duyarlı olsun. Bu sıkıntılı süreç herkesin fedakârlığıyla atlatılır. Marketler lütfen fiyatları şişirmeyin. Tabii benim lafım böyle yapanlara. Düzgün davrananlara söyleyecek sözümüz olamaz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar