Xiaomi, Türkiye'de televizyon üretme kararı aldı

Xiaomi, Türkiye'de televizyon üretme kararı aldı
Xiaomi Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk, yaptığı açıklamada Türkiye'de televizyon üreteceklerini açıkladı.

Xiaomi'den Türkiye'de yatırım kararı

Xiaomi Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk, yaptığı açıklamada Türkiye'de televizyon üreteceklerini açıkladı. Öztürk ""İlk başta sadece akıllı telefon üretmeye odaklanacağız. Ayrıca TV üretim fırsatları üzerinde çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar hariç 289,5 milyondan fazla cihazı birbirine bağlayan platformuyla dünyanın önde gelen tüketici IoT (Nesnelerin interneti) platformunun sahibi Çinli elektronik şirketi Xiaomi, bu ay içerisinde Türkiye’de akıllı telefon seri üretimine başlıyor.

Xiaomi ayrıca televizyon üretimi için de fizibilite çalışmalarını başlattıklarını açıkladı.

BloombergHT'ye konuşan Xiaomi Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk “İlk başta sadece akıllı telefon üretmeye odaklanacağız. İlk aşamada giriş seviyesi ve orta seviye akıllı telefon üretimiyle başlayacağız. Öte yandan diğer ürünlerimiz üzerinde çalışıyor ve üretim konusunda fizibilite araştırması yapıyoruz. Özellikle TV üretim fırsatları üzerinde çalışıyoruz. Xiaomi televizyonlarımızı her zaman olduğu gibi adil fiyatlarla tüketicilerimizin beğenisine sunma imkânı bulabilirsek üretime başlayabiliriz.” açıklamasını yaptı.

AKILLI TELEFON ÜRETİMİ BAŞLIYOR

Yılda 5 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacaklarını dile getiren Xiaomi TR. Ülke Müdür Yrd. Öztürk, “Salcomp ile ortak olan Xiaomi, 30 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de üretime başlıyor. Fabrika, Avcılar'da bulunuyor ve yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alana sahip. Bu yatırımla hem mavi hem de beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 2.000 kişiyi istihdam edeceğiz. İlk başta sadece akıllı telefon üretmeye odaklanacağız. İlk aşamada giriş seviyesi ve orta seviye akıllı telefon üretimiyle başlayacağız’’ dedi.

Bugüne kadar 24 şehirde toplam 48 Mi Store açtıklarını belirten Öztürk “Hem satış hem de müşteri memnuniyeti açısından Türkiye'nin bir numaralı akıllı telefon markası olmak istiyoruz. Bu kapsamda satış sonrası ağımızın erişilebilirliğini ve hizmet kalitesini iyileştirmek için çalışıyoruz. Türkiye'deki ilk Mi Store’u Eylül 2018'de Vadi İstanbul Alışveriş Merkezi'nde açtık. O zamandan beri 24 şehirde toplam 48 Mi Store açtık. Salgına rağmen yatırımlarımıza devam ediyor ve ürün ve hizmetlerimizi olabildiğince çok Türk tüketicisine ulaştırmak için Kayseri, Samsun, Trabzon, Şanlıurfa, Balıkesir, İnegöl, Bakırköy ve Ataşehir gibi şehir ve ilçelerde yeni Mi Store’lar açmayı planlıyoruz.” dedi.

Kaynak: AA

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar