Oscar'ı geri alınacak mı?

Oscar'ı geri alınacak mı?
Oscar'da atılan tokatın etkisi dinmiş değil. 94'üncü Oscar Ödülleri töreninde En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı ile ayrılan Will Smith'in, karısı Jada Pinkett Smith ile ilgili şaka yapan Chris Rock'a attığı tokadı inanamayan gözlerle izleyen herkes şimdi yakın bir gelecekte olacakları bekliyor.

OSCAR'I GERİ Mİ ALINACAK?

Ödülleri veren Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi''nin törende yaşanan tokat olayının hemen ardından yaptığı açıklamaya bakılırsa olup bitenler ''kırmızı halının altına süpürülmeyecek.'' Bir başka deyişle Will Smith''in Chris Rock''a attığı tokadın bir yaptırımı olacak. En çok merak edilen nokta ise o yaptırımın ne olacağı. Will Smith''in Oscar Ödülü geri alınacak mı? Aktörün, Akademi üyeliği iptal edilecek mi? Smith''e başka bir yaptırım uygulanacak mı? Daha da önemlisi Smith''in sinema sektöründeki geleceği ne olacak? İşte bütün bu sorular yanıt bekliyor.

Bu arada Akademi, bu konuyu görüşmek üzere 30 Mart''ta toplanma kararı aldı. Özetle, tenis yıldızları Serena ve Venus Williams''ın babası Richard''ı canlandırdığı King Richard adlı filmle yıllardır beklediği en iyi erkek oyuncu Oscar''ını kazanan Will Smith, öfkesine hakim olamadığı için bunun keyfini doya doya çıkaramıyor.



KAMUOYU 2''YE BÖLÜNDÜ

Diğer yandan sosyal medya da bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Her ne kadar çoğunluk, Smith''in Chris Rock''a attığı tokadın savunulacak bir yanı olmadığını düşünse de ağır yaptırım bekleyenler ve beklemeyenler klavye başında birbirleriyle mücadele halinde. Tacizle suçlanan, bazıları hüküm giyen ünlüleri kast edenler "Taciz suçu işleyenlerin ödülleri bile alınmadı, neden Will Smih''inki alınsın?" derken bazıları da şiddetin hiçbir türünün cezasız kalmaması gerektiğini savundu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar