Vicdansızlar bunu da yaptı! Şekerdeki büyük oyun ifşa oldu

Vicdansızlar bunu da yaptı! Şekerdeki büyük oyun ifşa oldu
Son zamanlarda gıda ürünlerinden şeker fiyatına zam üstüne zam geldi. 1 kilosu 30 TL'ye dayanan şekerde büyük oyun ifşa oldu. Ucuz şekerin haberini alan bazı grupların şekeri 15 dakikada eritip, daha sonra çuvalla sattığı ortaya çıktı.

ŞEKERDEKİ BÜYÜK OYUN İFŞA OLDU!

Dünya gazetesinde yer alan habere göre şekeri ucuza toplayanlar bunları 50’şer kilogramlık çuvallar halinde şekeri hammadde olarak kullanan küçük imalatçılara ve sanayicilere satıyor. Şeker fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat artışın ardından çözüm yine ithalatta bulundu. Raf Fiyat Garantili sistemiyle Türkşeker zincir marketlere ucuz fiyattan şeker vermeye başladı.

İthalat ile bulunan çözüm fiyatların geçici olarak düşmesini sağladı. 1 torba şeker 1250 liradan neredeyse 700 liraya kadar düştü.

Ancak tüketiciler bu ucuzlayan şekere bir türlü ulaşamıyor. Vatandaşın ucuz fiyattan şeker alması için marketlere verilen şekerler bazı uyanıklar tarafından raflardan toplanıyor ve çuvallara konularak yeniden imalatçılara satıldığı iddia ediliyor.  Şekeri ucuza toplayanların ise bunları çuvallara doldurarak, 50’şer kg’lık çuvallar halinde şekeri hammadde olarak kullanan küçük imalatçılara sanayiciye sattığı ifade ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar