Vergi uzmanı açıkladı! Bunu yapmayan kiracı ve ev sahibine rekor ceza kesilecek

Vergi uzmanı açıkladı! Bunu yapmayan kiracı ve ev sahibine rekor ceza kesilecek
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, milyonlarca kiracı ve ev sahibine yaptığı uyarıda, kiracının ve ev sahibinin her ay ceza alacağını belirtti.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün sosyal medya üzerinden yaptığı uyarıyla birlikte, milyonlarca ev sahibi ve kiracının dikkatini çeken yeni bir düzenleme gündeme geldi. Artık hem ev sahipleri hem de kiracılar maliye tarafından sıkı bir şekilde denetleniyor ve banka hesapları tek tek incelenmeye başlandı.

TEK TEK İNCENECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerinin doğru beyan edilmesini sağlamak için mülk sahiplerinin daha sağlıklı bir şekilde denetleneceğini açıklamıştı. Kiralık işyerlerinin bulunduğu adreslerde fiili kontrollerin yapılacağını belirtti.

Bu yeni gelişmeyle birlikte, hem ev sahipleri hem de kiracılar arasındaki mesafenin daha şeffaf bir şekilde korunması ve muhafaza edilmesine vurgu yapıldı. Bingöl, ev sahiplerini ve kiracıları bilgilendirmek amacıyla 1-31 Mart tarihleri arasında kayıtlı olanların ev sahiplerinin vergi dairelerine kira beyanlarını ödemelerini hatırlattı.

ekran-resmi-2024-03-23-12-31-28.png

Özellikle aylık 500 lira ve üzerinde konut kirası olanların bu miktarı banka veya PTT aracılığıyla yatırma zorunluluğu olduğunu belirten Ozan Bingöl, bu kurala uymayanlara her ay için 3.000 lira ceza uygulanacağını açıkladı. Ayrıca, 10 milyon liraya kadar bir daire alındığında elden ödeme yapılabilmesinin mümkün olduğunu, hatta yüzlerce dairenin gerçek değerinden daha düşük bedellerle alınıp beş yıl sonra vergi ödemeden satılabileceğini ifade etti.

Bu durumda sorgulanmaması gerektiğini belirten Bingöl, karşılaşılan sorulara ise "dostlar kara para, kirli para, kayıt dışı para ve aklama ile mücadelede görsün" yanıtının verilebileceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar