Venedik'te 25 kişiden fazla olan turist gruplarına giriş yasağı!

Venedik'te 25 kişiden fazla olan turist gruplarına giriş yasağı!
İtalya'nın tarihi güzellikleriyle ünlü Venedik kenti, kitle turizminin etkilerini azaltmak adına yeni bir adım atıyor. Artık 25 kişiden fazla olan turist gruplarına şehirde giriş izni verilmeyecek.

İtalya'nın eşsiz güzelliklere sahip Venedik kenti, kitle turizminin olumsuz etkilerini azaltma amacıyla önemli bir adım atıyor. Gelecekte, 25 kişiden fazla olan turist gruplarına, bu büyülü şehre giriş izni verilmeyecek.

İtalya'nın dünya çapında üne sahip kenti Venedik, turistlerle ilgili önlemlerini artırıyor. Venedik yetkilileri, kitle turizminin şehir üzerindeki etkilerini azaltmak amacıyla 25 kişiden fazla turist gruplarına ve potansiyel huzursuzluk yaratabileceği düşünülen durumlar için hoparlör kullanımına yasak getireceklerini duyurdu.

2-003.jpg

Yeni kuralların Haziran ayında yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Venedik'in güvenlik yetkilisi Elisabetta Pesce, bu son politikaların tarihi merkezde organize olan grupların yönetimini iyileştirmeyi hedeflediğini açıkladı.

3-003.webp

Avrupa'nın en popüler destinasyonlarından biri olan Venedik, geçtiğimiz Eylül ayında günübirlik ziyaretçilerden alınacak 5 euro ücreti onaylamıştı. İtalyan Ulusal İstatistik Enstitüsü'ne göre, 2019'da şehri ziyaret eden turist sayısı 13 milyon olarak kaydedilmişti. Ancak pandemi sonrasında önümüzdeki yıllarda ziyaretçi sayısının bu seviyeleri aşması bekleniyor.

romada-tur-gezisinde.jpg

Bu yeni önlemlerle birlikte, Venedik sadece tarihi zenginliklerini korumakla kalmayacak, aynı zamanda artan turist akışını daha sürdürülebilir bir şekilde yönetmeyi amaçlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar