Vekillerden SEC’e Bitcoin ETF çağrısı: “Acil izin verilmeli”

Vekillerden SEC’e Bitcoin ETF çağrısı: “Acil izin verilmeli”
Bir grup Cumhuriyetçi ve Demokrat milletvekili, SEC Başkanı Gary Gensler’e, spot Bitcoin ETF listelenmesine acilen izin vermesi için baskı yaptı.

Temsilciler Mike Flood, R-Neb, Tom Emmer, R-Minn, Ritchie Torres, D-N.Y. ve Wiley Nickel, D-N.C., 26 Eylül Salı günü gönderilen bir mektuba göre, düzenlenmiş bir spot bitcoin ETF’sinin bitcoin’e erişimini daha şeffaf ve daha güvenli hale getirerek yatırımcı korumasını artıracağını savunarak Gensler’i bu listelere izin vermeye çağırdı.

Geçtiğimiz ay, Grayscale Investments, ABD Temyiz Mahkemesi’ndeki üç hakimin SEC’in spot bitcoin ETF teklifini yeniden gözden geçirmesi gerektiğine karar vermesiyle bir galibiyet elde etti. Bu karar, Grayscale’in geçen yıl spot bitcoin ETF teklifinin reddedilmesinin ardından kuruma dava açmasının ardından verildi.

FARKLI MUAMELE SÖZ KONUSU

Mahkeme özellikle SEC’in spot bitcoin ETF’lerine ve düzenleyicinin onayladığı vadeli işlem sözleşmelerine dayalı benzer fonlara yönelik farklı muamelesini ele aldı.

“Mahkeme’nin bulgusu temel noktanın altını çiziyor.” ifadelerini kullanan vekiller, “Spot bir bitcoin ETF’si, bitcoin vadeli işlem ETF’sinden ayırt edilemez. Bu nedenle, SEC’in mevcut duruşu ileriye dönük olarak savunulamaz.” dedi. (The Block)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar