Vegan diyet uygulayan sosyal medya fenomeni açlıktan öldü!

Vegan diyet uygulayan sosyal medya fenomeni açlıktan öldü!
Sosyal medya hesaplarından vegan beslenmenin sağlığa olumlu etkilerini anlatan Zhanna Samsonova, bir süredir Güneydoğu Asya’da yaptığı seyahatte uyguladığı, yalnızca tropik meyvelerle beslenmeye dayalı diyet nedeniyle hayatını kaybetti.

New York Post gazetesinde yer alan haberie göre; Samsonova’nın yakınları, ölüm nedeninin açlık olduğunu iddia etti.

SRİ LANKA'DA HASTALANDI

Rusya vatandaşı olan ve Zhanna D’Art takma adıyla tanınan Samsonova, milyonlarca takipçisi olan sosyal medya hesaplarında vegan beslenmeyi savunuyordu. Samsonova, Güneydoğu Asya turu sırasında Sri Lanka’ya geldiğinde sağlık sorunları yaşamaya başladı. Bir arkadaşı, Samsonova’nın çok zayıf ve bitkin göründüğünü, tedavi olması için ülkesine dönmesini istediğini ancak o reddettiğini söyledi.

HASTANEDE CAN VERDİ

Samsonova’nın durumu kötüleşince 21 Temmuz’da hastaneye kaldırıldı. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Samsonova’nın annesi, kızının kolera benzeri bir enfeksiyon nedeniyle öldüğünü ileri sürdü. Ancak otopsi raporunun henüz açıklanmadığı belirtildi.

SADECE MEYVE YİYEREK YAŞAMAYA ÇALIŞTI

Samsonova’nın arkadaşları, onun son yıllarda sadece çiğ vegan bir diyet uyguladığını ve pişirilmiş hiçbir şey yemediğini anlattı. Samsonova’nın son 7 yıl boyunca ise yalnızca jackfruit ve durian gibi bölgeye özgü meyvelerle beslendiği iddia edildi. Bu meyvelerin çok şekerli ve kalorili olduğu ancak protein, vitamin ve mineral açısından yetersiz olduğu biliniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar