Vatandaş doğal gaz fiyatlarındaki 'ticari sırrı' merak ediyor

Vatandaş doğal gaz fiyatlarındaki 'ticari sırrı' merak ediyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Avrupa doğal gazın bin metreküpünü 120 dolar civarında alırken, Türkiye’nin 280 dolara almasının nedeni nedir?" sorusuna "Ticari sır" yanıtını verdi.

Tolgahan Karaoğlu / Günboyu

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e yönelik TBMM'ye sunduğu soru önergesinin yanıtını sosyal medya hesabından paylaştı.

Ali Mahir Başarır'ın, “Avrupa doğalgazın bin metreküpünü 120 dolar civarında alırken, Türkiye’nin 280 dolara almasının nedeni nedir?” şeklinde sorduğu soruya Bakan Dönmez tarafından "Ticari sır" yanıtı verildi.

ARADAKİ 160 DOLARLIK 'TİCARİ SIR' NEDİR?

Başarır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Faturaları ödeyen vatandaş adına soruyorum; Aradaki 160 dolarlık “ticari sır” nedir?" ifadelerini kullandı.

Başarır'ın paylaşımına kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum geldi.

"ARADAKİ ÜRKÜTÜCÜ FARKIN GEREKÇELERİ NELER?"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanıtlaması amacıyla TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesindeki ifade şöyle:

"Avrupa ülkeleri doğal gazın bin metre küpünü 120 dolar civarında satın alırken, Türkiye'nin aynı miktarda doğal gazı 280 dolara almasının nedeni nedir? Aradaki bu ürkütücü farkın gerekçeleri nelerdir?"

"TİCARİ GİZLİLİK"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, soru önergesine verdiği yazılı cevapta şu ifadeleri kullandı:

"Doğal Gaz Alım Satım Anlaşmaları uluslararası ilişkiler açısından ekonomik ve siyasi etkileri olan ticari akitler olup, bu anlaşmaların hükümleri ticari gizlilik içermektedir. Ticari gizliliğe haiz konuların açıklanması anlaşmaya aykırılık teşkil etmekte olup bu durum gerektiğinde anlaşmanın feshi veya bu nedenle doğan zararın tazmini gibi yaptırımlara yol açabilmektedir..."

 

basarir.jpgbasarir2.jpgbasarir3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar