Vanilya nedir? Faydaları nelerdir?

Vanilya nedir? Faydaları nelerdir?
Sakinleştirici özelliği olan vanilyanın özellikle çayı sindirim problemlerini yatıştırır. Peki vanilyan çayının faydaları nelerdir? Vanilya yağı nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Anavatanı Ekvatorun Pasifik kıyıları olan vanilya bitkisi ilk kez Meksikada kullanılmıştır. Hoş kokusu ile kozmetik ve gıda sektöründe büyük yeri olan vanilyanın faydaları zamanla öğrenildiğinde alternatif tıpta da kullanılmaya başlandı. Ülkemizde sera ve botanik bahçelerde üretilir. Ancak çok fazla tüketilme alanı yoktur. 

Yaygın kullanıldığı alan ise tatlılardır. Asit dengeleyici özelliği sayesinde mideyi rahatlatır. İşlenmiş şekerler vücuda ciddi zararlar verir.

Vanilya alternatif şeker olarak kullanılan en sağlıklı besindir. Şampuan, duş jeli, el sabunları ve cilt kremlerinde ham madde olarak eklenir. Vanilyanın toz hale getirilmesini ilk kez Fransız Edmond Albius keşfetti. Ayrıca yapılan araştırmalarda stres ve depresyon gibi psikolojik sağlık sorunları ile baş etmede de doğal ilaçtır. Beş dakika boyunca koklandığında sinir hücrelerini sakinleştirerek ortaya çıka duygu yoğunluğunu azaltır.

VANİYA ÇAYININ FAYDALARI

*Adet sancilari

*Mide yanmasi

*Direnci artirir

*Kas sistemini güçlendirir

*Hücreleri yeniler

*Alerjiye iyi gelir

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar