Vakıfbank'ta son dakika promosyon pazarlığı: Rakama inanamayacaksınız!

Vakıfbank'ta son dakika promosyon pazarlığı: Rakama inanamayacaksınız!
Emekli vatandaşlara verdiği düşük maaş promosyonu ile tepki çeken Vakıfbank ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında maaş promosyonu pazarlığının sürdüğü öğrenildi. İşte basına sızan yeni promosyon rakamı.

VAKIFBANK'TA SON DAKİKA PROMOSYON PAZARLIĞI: RAKAMA İNANAMAYACAKSINIZ!

Emekli promosyonlarında geride kalmak ile eleştirilen devlet bankalarından birisi olan Vakıfbank''ta promosyon pazarlıkları sürüyor.

Kamu bankası Vakıfbank, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ile imzaladığı beş yıllık mukavelede her polis için nakit desteğini (promosyon) 18 bin Türk Lirası (TL) olarak tespit etmişti.

3 yıllık promosyonunun en az 50 bin TL olması için polislerin başlattığı kampanya sosyal medyada devam ediyor.

EGM’de yetkili sendika Emniyet-Sen’in başkanı Faruk Sezer, YouTube’da 45 dakikalık bir video yayınladı.  Sezer videoda Vakıfbank ile daha önce imzalanan mukavelenin hükmü kalmadığını kaydetti.

18 BİN TL HÜKÜMSÜZ, YENİ MUKAVELE ŞART

Sezer şöyle konuştu:

“Söylüyorum ki yerine yenisini getirmeden eskisini nasıl kaldıracağız? Diyorlar ki ‘hani sen iptal edildi’ demiştin. Hadi benim dediğime güvenmiyorsun Emniyet Genel Müdürlüğü de ifade etti. İçişleri Bakan Yardımcısı da söyledi. Görüşüyoruz hâlâ netice alınmadı.”

Hakkaniyetli bir promosyon tutarına ulaşmak için müzakerelerin devam ettiğini belirten Sezer, “Biz ‘tekrar görüşmeye başladık’ dediysek eski sözleşme hükmünü kaybetmiştir. Yeni mukavele imzalanacak. Çünkü yeniden masaya oturduk” dedi.

330 bin polisin faydalanacağı maaş promosyonunda 18 bin TL piyasa ortalamasının altında kalmıştı. Sosyal medyada yükselen itirazlar üzerine Vakıfbank’ın 30 bin TL’lik yeni teklifi de kabul görmemişti.

Polisler 3 aylık peşinat olarak en az 50 bin TL’lik promosyon ücreti istiyor. Hem enflasyonun artması hem de ocak ayında yapılması beklenen memur maaşı zammı sebebiyle teklifin her an 75 bin TL’ye yükselebileceği belirtiliyor.

EGM maaş promosyonuna dair Twitter’da mesaj ya da yorum paylaşan polis memurları hakkında soruşturma açıldığına dair iddiaların doğru olmadığını kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar