Uzmanlarlar sıradaki deprem için uyarmıştı! İYİ Parti'den Bingöl için önlem çağrısı

Uzmanlarlar sıradaki deprem için uyarmıştı! İYİ Parti'den Bingöl için önlem çağrısı
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından uzmanlar tarafından dikkat çekilen Bingöl bölgesinin yeni bir deprem için risk taşıdığı belirtilirken, 17 Şubat'ta Bingöl'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem yürekleri ağza getirmişti. İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, şehirdeki deprem önlemlerinin yetersizliğini açıklayarak, yetkilileri göreve davet etti.

Türkiye bir yandan Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketlerini atlatmaya çalışırken, bir yandan da yeni tehlikeleri savuşturmaya çalışıyor. 

UZMANLAR O ŞEHİR İÇİN ALARM VERDİ!

Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerinin ardından fay hattına yakın şehirlerde yaşayan vatandaşlarda panik havası hakim. Özellikle depremin ardından canlı yayınlara çıkan pek çok deprem uzmanı ve jeolog, yeni bir deprem tehlikesi için İstanbul ve Bingöl hattını işaret etmişti. Bu uyarıların üzerinden çok geçmeden 17 Şubat''ta Bingöl''ün Yaylıdere ilçesinde saat 03.35''te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İYİ PARTİ BİNGÖL İÇİN SEFERBER OLDU

Bingöl''den Şehabettin Ayan''ın aktardığı bilgilere göre, Bingöl''de deprem tehikesi üzerine hükümet tarafından yapılan çalışmaların yetersizliğinden bahseden İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “Öncelikle deprem felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımızı da acil şifalar diliyorum. Ülke olarak yaşadığımız bu acı günleri, hep birlikte el ele vererek aşacağımıza inancım tamdır. Tüm kamuoyunun malumudur ki, Kahramanmaraş depreminin ardından alanında birçok uzman isim Bingöl’ü uyardı. Bingöl’ün olası bir depreme hazırlıklı olması gerektiğini açıkladı. Ancak bakıyoruz, ilimizde bununla ilgili somut adımlar henüz atılmadı. Yakın geçmişte yapılan imar hataları gibi birçok konuda gerekli adımlar atılmalıdır. Onun dışında özellikle vatandaşlarımız, Elazığ’ın 11’inci afet bölgesi ilan edilmesinin ardından Bingöl’ün de aynı şekilde afet bölgesi ilan edilmesi talebinde bulundu. Biz de vatandaşlarımızın bu çağrısına sonuna kadar destek veriyoruz. İYİ Parti olarak, elimizden geldiğince vatandaşlarımızın bu çağrısına kulak verip, destekçileri olacağız. İlimizde olası deprem öncesi yapılması gereken ne varsa bizler üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Buradan ilgili kurumlara çağrıda bulunmak istiyorum; Bingöl’de deprem olmadan önce gerekli adımları atın, tedbirinizi alın.”



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar