O mutfak aletlerinde kanserojen madde tespit edildi! Mağaza acil olarak toplatıyor

O mutfak aletlerinde kanserojen madde tespit edildi! Mağaza acil olarak toplatıyor
O mutfak aletlerinde kanserojen madde tespiti yapıldı. Mağazalardan acil bir şekilde geri toplatılmaya başlandı. İşte detaylar...

Ünlü perakende zinciri Action, mağazalarında satışa sunulan ve büyük ilgi gören bir üründe kanserojen madde tespit edilmesi üzerine hızla harekete geçti.

Yapılan testler sonucunda, içerisinde izin verilen miktarın çok üstünde Primer Aromatik Amin (PAA) bulunduğu ortaya çıktı. Sağlık açısından ciddi riskler taşıdığını farkeden Action, müşterilerini ve kamuoyunu bilgilendirdi. Mağaza mutfak gereçlerini geri çağırdı.

Arovo BV, 2024 yılının Ocak ayında Action mağazalarında satışa sunulan ve içerisinde fazla miktarda Primer Aromatik Amin (PAA) bulunduğu tespit edilen ürünle ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, söz konusu ürünün 3 parçadan oluşan bir set olduğu belirtildi ve içerdiği PAA miktarının izin verilen limitin üzerinde olduğu vurgulandı.

Picture background

GIDALARLA TEMAS ETTİĞİNDE GEÇEBİLİYOR

Yapılan testler sonucunda miktarı fazla çıkan Primer Aromatik Aminler (PAA), gıdalarla temas ettiğinde veya ambalaj üzerinde gıdalara geçebilme riski taşıyor.

Mağazada sadece bu ürünlerde sorun olduğu belirtilirken, diğer ürünlerde herhangi bir sorun tespit edilmediği ifade edildi. Söz konusu ürünler Almanya, Hollanda ve Belçika'dan geri çağrılıyor.

Ürünün adı "Masterchef Keukengerei-set 3-delig – Kunststof" ve EAN Kodu 8720791437046'dır. Ayrıca ürünün parti numarası da 2023-10207 olarak belirtildi.

asfdasdadad.jpg

HANGİ TENCERE SAĞLIKLIDIR?

Paslanmaz çelik, dökme demir veya seramik malzemelerinden yapılmış tencere ve tavaları tercih edilmesi önemlidir. Bu malzemeler daha güvenlidir ve gıdalara kimyasal madde bulaştırmaz.

Picture background

ÇELİK TENCERE ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Kaliteli bir çelik tencere satın alırken 18/10 CR/Ni etiketine sahip olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Söz konusu etiket, tencerelerin ağırlıklarına göre yüzde 18'inin kromdan, yüzde 72'sinin çelikten, yüzde 10'unun ise nikelden elde edilmesi gerektiğini belirtir. Krom, ürünlere parlatma özelliği kazandırırken, nikel paslanmayı ve kararmayı önler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar