Uzmanlardan enfeksiyonlu diş hakkında önemli uyarı

Uzmanlardan enfeksiyonlu diş hakkında önemli uyarı
Prof. Dr. Ömür Dereci, apseli dişlerin kesinlikle çekilmemesi gerektiği yönündeki yanlış bir inancın olduğunu vurgulayarak, "Enfeksiyon vakalarının çoğunda, dişin çekilmesi hasta için daha büyük fayda sağlayabilir" ifadesini kullandı.

Diş problemleri her yaş grubundan birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sorun olmakla birlikte, toplum arasında büyük fikir ayrılıklarına ve bilgi eksikliğine yol açabiliyor. Özellikle apseli dişlerin tedavisi konusunda farklı görüşler ortaya atılırken, uzmanlar net bir şekilde tavsiyelerde bulunuyorlar. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömür Dereci, yapılan muayene sonucunda, apseli dişlerin tedavi edilebileceğini belirterek, "Enfeksiyonların çoğunda, dişin çekilmesi direkt olarak yapılacak müdahaleden daha faydalı olabilir" şeklinde konuştu.

ANTİBİYOTİKLERİN DİKKATLİ VE KONTROLLÜ KULLANILMASI GEREKİR

Antibiyotik direncinin önlenmesi için diş enfeksiyonlarında antibiyotik kullanımının titizlikle düzenlenmesi gerektiğini belirten Dekan Yardımcısı Ömür Dereci, "Diş hekimliğinde antibiyotik kullanımı özellikle diş apseleri gibi durumlarda çok hassas bir şekilde ele alınmalıdır. Antibiyotiklerin aşırı kullanımıyla ilgili çeşitli riskler bulunmaktadır. Örneğin, antibiyotik direnci giderek artmaktadır ve bu son derece ciddi bir sorundur. Ayrıca, yan etkileri de göz ardı edilmemelidir. Yapılan araştırmalarda, antibiyotiğin en düşük dozda ve en kısa süreyle kullanılması gerektiği ve en etkin biçimde kullanılması gerektiği önerilmektedir. Dental enfeksiyonlarda, antibiyotiğin ancak gerçekten gerekli olduğu durumlarda kullanılması gerekmektedir. Enfeksiyonun bölgesel olarak sınırlı kalması durumunda, antibiyotiğin kullanılmasına ihtiyaç duyulmayabilir. Hekimlerin, hemen antibiyotik yazma eğilimini desteklemiyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar