Uzmanı uyardı: Otizm erkeklerde 3 kat fazla görülüyor

Uzmanı uyardı: Otizm erkeklerde 3 kat fazla görülüyor
Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil, otizm spektrum bozukluğunun yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan nörogelişimsel bir bozukluk olduğunu vurgulayarak, "Otizm her coğrafyada ve her sosyoekonomik düzeyde görülebilmektedir. Erkeklerde kızlardan 3-4 kat daha fazla görüldüğü bilinmektedir" dedi.

Liv Hospital Ankara'dan Psikolog Tatlıdil, otizmle ilgili bilgi vererek, Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılından beri kutlanan "Dünya Otizm Farkındalık Günü"nün önemine dikkat çekti.

Otizmin çocukluk gelişiminde erken dönemde belirgin hale gelen, sosyal beceriler, iletişim sorunları ve tekrarlayan davranışlarla karakterize edilen bir durum olduğunu ifade eden Psikolog Tatlıdil, "Otizm spektrum bozukluğu, yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan nörogelişimsel bir bozukluktur. Her coğrafyada ve her sosyoekonomik düzeyde görülebilmektedir. Erkeklerde kızlardan 3-4 kat daha fazla görüldüğü bilinmektedir. Otizmin sebebi halen bilinmemekle birlikte tıbbi araştırmalar, genetik faktörler ile birlikte çevresel faktörlerin de rolü olabileceğini göstermektedir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar