Uzman isim uyardı! Tütün kullanımı kalp krizini tetikliyor

Uzman isim uyardı! Tütün kullanımı kalp krizini tetikliyor
Dr. İbrahim Halil Özdemir, Kalp Sağlığı Haftası vesilesiyle yaptığı açıklamada, "Tütün kullanımı, diyabet ve hipertansiyon gibi faktörler, kalp krizi, inme, felç ve diğer arter hastalıkları gibi ciddi sorunlara neden olabilir” diyerek uyarıda bulundu.

Doç. Dr. Özdemir, Kalp Sağlığı Haftası olan 8-14 Nisan'da açıklamalarda bulundu. Özellikle tütün kullanımının kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yapan Doç. Dr. Özdemir, "Dünya genelinde en sık ölüm nedenlerinden biri kalp-damar hastalıklarıdır. Bu hastalıkların birçok risk faktörü bulunmakta ve bunlar önlenebilir nitelikte. Nüfusun yaşlanmasıyla birlikte bu risk faktörlerine daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Bu risk faktörlerinin başında tütün kullanımı, diyabet ve hipertansiyon gelmektedir. Özellikle son yıllarda tütün kullanımının artması bu hastalıkları tetiklemektedir.

Tütün kullanımı, diyabet ve hipertansiyon gibi risk faktörleri doğrudan kalp krizi, inme ve diğer damar hastalıkları riskini artırabilir. Bu da damar tıkanıklıklarına ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden düzenli olarak kolesterol seviyelerini kontrol etmek, kan şekerini ölçmek ve erken tanı ile birçok hastalığın önüne geçebilmek önemlidir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar