Uzman isim uyardı! Nezle ve grip tedavisinde bilinçsiz ilaç kullanmayın

Uzman isim uyardı! Nezle ve grip tedavisinde bilinçsiz ilaç kullanmayın
Hava koşullarındaki ani değişimlerin nezle, soğuk algınlığı, baş ağrısı, ve gribal enfeksiyon gibi hastalıkları artırdığına dikkat çeken Dr. Mesut Şahin, bu mevsimsel hastalıkların ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Özellikle antibiyotik kullanımı konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirten Şahin, hastalıkların teşhis ve tedavisinde doktor tavsiyesinin önemli olduğunu ifade etti.

Mevsim hastalıklarının, özellikle nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların doğru tedavi edilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Şahin, "Her hastalığın tedavi şekli farklıdır. Bu nedenle, hastalar kendi başlarına tedavi yöntemleri denememeli ve özellikle bilinçsiz antibiyotik kullanmamalıdır" dedi.

Antibiyotik kullanımının yanlış sonuçlara yol açabileceğini söyleyen Şahin, "Bilinçsiz antibiyotik kullanımı, vücutta antibiyotiklere karşı direnç oluşmasına neden olabilir. Bunun sonucunda ilacın etkinliği azalabilir ve ciddi yan etkilere yol açabilir. Özellikle böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını etkileyebilir, bağışıklık sistemini zayıflatabilir, mantar ve parazit enfeksiyonlarını artırabilir" diye uyardı.

Şahin ayrıca, antibiyotik kullanımının süper enfeksiyonlara neden olabileceğini belirtti. Basit bir üst solunum yolu enfeksiyonunun bile zatürre gibi ciddi rahatsızlıklara dönüşebileceğine dikkat çekerek, bu nedenle hastaların uzman bir doktora danışmadan antibiyotik kullanmaktan kaçınmaları gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar