Uzman isim hazımsızlığa karşı en doğal yöntemi açıkladı

Uzman isim hazımsızlığa karşı en doğal yöntemi açıkladı
Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte uzmanlar, kontrolsüz tüketilen tatlılar ve ikramların mide rahatsızlıklarına neden olabileceğini belirtiyor. Bu konuda bir çözüm olarak ise düzenli çörek otu yağı kullanımını öneriyorlar.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Mehmet Pıçak, Ramazan ayında metabolizmanın hızlanmasıyla ortaya çıkabilecek hazımsızlık sorununa karşı çörek otu yağının etkili bir çözüm olduğunu vurguluyor. İçerisinde A, H, B1, B2 ve B6 vitaminlerini barındıran çörek otu yağının, kan şekerinin dengelenmesine ve sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olduğunu belirtiyor.

32323.jpg

Pıçak'a göre, Ramazan Bayramı'nın ilk gününden itibaren her öğünde birer tatlı kaşığı çörek otu yağı tüketmek, sindirim sorunlarını önlemek için önemli bir adım olabilir. Özellikle yerli tohumlardan elde edilen çörek otu yağının tercih edilmesi öneriliyor.

Ayrıca Pıçak, çörek otu yağının çocuklarda da kullanılabileceğini belirtiyor. Özellikle aç karnına bir tatlı kaşığı çörek otu yağı tüketmenin sindirim sorunlarını önleyebileceğini ifade ediyor.

Çörek otu yağının kullanımının kolaylaştıkça etkisinin daha da arttığını söyleyen Pıçak, çocuklardan yaşlılara kadar herkesin düzenli olarak bu doğal üründen faydalanabileceğini belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar