Uyuz hastalığı nedir? Vakalarda artış yaşanmıştı! Uyuz hastalığı belirtileri neler? İşte tedavi yöntemi...

Uyuz hastalığı nedir? Vakalarda artış yaşanmıştı! Uyuz hastalığı belirtileri neler? İşte tedavi yöntemi...
Son gelişmelere göre Türkiye genelinde uyuz vakaları artış gösteriyor. Uyuz hastalığı kişiden kişiye değişiklik gösterirken, hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemi merak ediliyor. İşte hastalık hakkında merak edilenler...

Yapılan açıklamalara göre uyuz vakaları ülke genelinde son dönemde artış gösterdi. Pek çok uzman konu hakkında uyarılar yaparken, vatandaşlar da uyuz hastalığı belirtilerini merak ediyor. Uyuz hastalığının en önemli belirtileri arasında vücudun dayanılamayacak derecede kaşınması, tahriş olan deride yaraların oluşması gibi durumlar olabiliyor.

BAKIM EVLERİ VE YURTLARDA GÖRÜLMEK OLASILIĞI DAHA YÜKSEK


Uzmanlar kadın, erkek ayırımı yapmadan her iki cinste, bütün yaş gruplarında, tüm etnik gruplarda, bütün sosyoekonomik düzeylerde görülebileceğini söylüyor. Ciddi salgınlar yapabilmesi nedeniyle özellikle bakım evleri, yurtlar gibi yerlerde daha çok görülebiliyor.

FİZİKSEL TEMASLA GEÇİYOR


Ayrıca vücut savunma mekanizması iyi olmayan kişilerde ağır görülebiliyor. Uyuz hastalığı genelde doğrudan fiziksel temas yoluyla bulaşabiliyor. Böylece aile bireylerine, arkadaşlara ve yakınlarına kolay şekilde bulaşabiliyor.


Okullar, askeri kışlalar, huzurevleri, spor salonlarının soyunma odaları gibi mekanlarda görülme olasılığı ise daha yüksektir.

UYUZ HASTALIĞI TEDAVİSİ

Tedavide değişik ilaçlar kullanılabilmektedir. Söz konusu ilacın tüm vücut bölgelerine uygulanmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca kullanılan çamaşır ve çarşafların 60 derecede yıkanması önemlidir. Başarılı bir tedavinin ardından hastalık belirtileri 2-6 hafta kadar devam edebilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar