Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya tutuklandı

Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya tutuklandı
'Baron Ürfi' lakabıyla tanınan, kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle aranırken İstanbul'da yakalanan uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, kırmızı bültenle uzun süredir aranan ve hakkında kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan ‘Baron Ürfi’ lakaplı uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya’nın dün akşam İstanbul Sarıyer''de Terörle Mücadele ve Narkotik Suçlarla Mücadele birimlerince düzenlenen operasyonla yakalandığını duyurmuştu.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan Çetinkaya, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Çetinkaya burada önce İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi’ne getirilerek Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’a yönelik ‘hakaret’ suçlaması neticesinde savunma yaptı. Daha sonra hakkındaki ‘uyuşturucu ticareti’ davası çerçevesinde İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi''nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Artvin Ağır Ceza Mahkemesi’ne bağlanarak savunma yaptı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

İfade işlemleri biten Çetinkaya ‘Son Tango’ operasyonu çerçevesinde hakkında kesinleşen 24 yıl hapis cezasının infaz işlemleri için İnfaz Savcılığı’na getirildi. Buradaki işlemleri de tamamlanan Çetinkaya daha sonra cezaevine gönderildi.

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar