Uyanık bedelliler 28 günlük askerliği nasıl 18 güne indiriyor! Komutanlar bu kadar da olmaz dedi

Uyanık bedelliler 28 günlük askerliği nasıl 18 güne indiriyor! Komutanlar bu kadar da olmaz dedi
28 günlük bedelli askerlik yapanların son dönemde bazı yasal hakları suiistimal ederek 18 günde askerlik görevlerini tamamladıkları iddia edildi.

Şu an için 104 bin lira tutarındaki parayı ödeyenler, bedelli askerlikten faydalanarak sadece 28 gün askerlik yapıyor. Bedelli askerlik için neredeyse her ay bir sevk tarihi belirleniyor. 28 günlük askerliği bitirenlerin yerini sonraki ay gelenler alıyor. Milli Savunma Bakanlığı, 2023 yılı için sevk tarihlerini; 2 Şubat, 2 Mart, 6 Nisan, 5 Mayıs, 31 Mayıs, 6 Temmuz, 10 Ağustos, 7 Eylül, 5 Ekim, 9 Kasım, 7 Aralık olarak belirledi.

28 GÜNLÜK ASKERLİĞİN 10 GÜNÜ DOĞUM İZNİNDE GEÇİYOR İDDİASI

Independent Türkçe’den Ali Kemal Erdem’in haberine göre bedelli askerlik, acemilik olarak nitelendirildiği için 28 gün süresince çarşı izni bulunmuyor ama pazar günleri istirahat günü olarak kabul ediliyor. Askerlik yaparken birinci dereceden yakınlarını kaybeden veya eşleri doğum yapan kişiler, 10 günlük izninden faydalanabiliyor.

ASKERLİĞİ EŞİNİN DOĞUMUNA DENK GETİRİYORLAR

Bir dönem Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı yapan eski Özel Kuvvetler Alay Komutanı Emekli Albay Mithat Işık, özellikle doğum amaçlı izin almanın belli kişilerce artan bir şekilde ve bilerek suiistimal edildiğini öne sürdü. Bazı kişilerin bedelli askerlik yapacağı dönemi, eşlerinin doğum yapacağı zamana getirdiklerini ifade eden Işık, "O süreçte 10 gün de doğum izni alarak neredeyse hiç askerlik yapmamaya çalışıyorlar. Bu konuyu son dönemlerde artan bir şekilde duyuyoruz. Yasal bir hak suiistimal edilmemeli" dedi.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar