Uyanık araç sahipleri çözümü buldu! İkinci el otomobilde yeni fiyat oyunu

Uyanık araç sahipleri çözümü buldu! İkinci el otomobilde yeni fiyat oyunu
İkinci el araç satış fiyatının sıfır araç fiyatının üzerinde olamayacağına ilişkin düzenlemenin ardından uyanık araç sahipleri yeni yöntem geliştirdi.

FİLİZ KIRAL-GÜNBOYU

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de ikinci el araç satış fiyatının sıfır araç fiyatının üzerinde olamayacağına dair karar yayımlandı. Buna rağmen online platformlarda satıcılar 2. el araç fiyatını düşük gösterip ilanın açıklamasında ekstra ücret istiyor.

Otomotiv piyasasında fahiş fiyatları durdurmak için ekonomi yönetimi çeşitli önlemler alırken, bu önlemlerin arkasından dolanmak isteyenler de boş durmuyor.

Sıfır oto ile ikinci el fiyatları astronomik bir şekilde açılınca ilk önce araç satışında ‘6 ay ve 6 bin kilometre’ kuralı getirildi. Buna rağmen fiyatlardaki hareketlilik devam ederken, Ticaret Bakanlığı önceki günlerde ikinci el araç satışına ilişkin yeni bir düzenlemeyi duyurdu.

Online satış platformlarındaki bazı satıcılar ikinci el araçlarını sıfır araçtan pahalıya satabilmek için yeni bir yöntem geliştirdi. Ceza yememek için aracını sıfır araç fiyatından düşük listeleyen satıcılar ilanın açıklama kısmında ise ekstra ücretler sıralıyor. Bu durumda ikinci el aracın satış fiyatı türlü gerekçeler gösterilerek sıfır araç fiyatını sollamış oluyor. İkinci el araç sitelerinde bunun örneklerine de sıkça rastlanıyor. Satıcılar araca yaptırdıkları çeşitli işlemler ve ekledikleri aksesuarlar için alıcıdan 30 bin liradan başlayıp 500 bin lirayı bile aşan ekstra ücret istiyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar