Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut zamlarla ilgili vatandaşı kara kara düşündürecek haberi verdi

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut zamlarla ilgili vatandaşı kara kara düşündürecek haberi verdi
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, vatandaşları kara kara düşündürecek kötü habere verdi. Zelyut, "Demek ki zamlar devam edecek" dedi.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, "Yeni nesil krizin ekonomi ve siyasette etkisi…" başlıklı köşe yazısında dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Zelyut, "Geçen gün açıklanan bütçe rakamlar 6 ayda 483,2 milyar TL’lik rekor bir açığı göstermektedir. 1,2 trilyonluk ek bütçe de buna derman olamayacak zira tahsilatlar yaklaşık 750-800 milyar TL’de kalacaktır. O zaman toplam açığın 1 trilyonu aşması sürpriz olmaz" ifadelerini kullandı.

Zelyut'un yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Erdoğan, Körfez’e gitti, oradan gelecek rakam tahmini 25-30 milyar dolar olacak. Türkiye ayda 5-6 milyar dolar açık veriyor. Bu para neye yeter?

Başta benzin olmak üzere yapılan zamlar ve vergiler üretim kapasitemize darbe vurmaya başlayacak. Üretim azalacak, işsizlik artacak. Kurun 27’yi aşması ile üretim maliyetleri de enflasyonda ikinci bir neden olacak.

Toplumda bu şekilde oluşan bir enflasyona karşı direnme umudu kalmamıştır. Yapılan son maaş zamları çoktan erimiştir.

Geçen gün açıklanan bütçe rakamlar 6 ayda 483,2 milyar TL’lik rekor bir açığı göstermektedir. 1,2 trilyonluk ek bütçe de buna derman olamayacak zira tahsilatlar yaklaşık 750-800 milyar TL’de kalacaktır. O zaman toplam açığın 1 trilyonu aşması sürpriz olmaz…

Demek ki zamlar devam edecek…"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar