Ürdün'den sonra bir ülkeden daha OHAL kararı

Ürdün'den sonra bir ülkeden daha OHAL kararı
İran'ın İsrail'e başlattığı saldırının ardından Ürdün OHAL ilan etti. Ürdün'den sonra bir ülkeden daha OHAL kararı duyuruldu.

Irak, içinde bulunduğu hassas durumun etkisiyle ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti. İran-İsrail arasında yaşanan gerilimin ardından ilk olarak hava sahasını tüm uçuşlara kapatan Irak, son dakika olarak OHAL ilan etme kararı aldığını duyurdu.

Irak'ın olağanüstü hal ilanı, bölgedeki tansiyonun yükselmesiyle birlikte geldi. Irak hükümeti, ülkenin güvenliğini sağlama ve iç istikrarı koruma amacıyla bu adımı atmış oldu.

Ülkede olağanüstü hal ilanıyla birlikte güvenlik önlemleri artırılarak kamu düzeninin sağlanması hedefleniyor. Irak yetkilileri, vatandaşlarına ve uluslararası topluma, bu süreçte dikkatli olmaları ve güvenlik tedbirlerine uymaları konusunda çağrıda bulundu.

Olağanüstü hal ilanıyla birlikte Irak'taki hava sahasının da kapatılması gündeme geldi.

ÜRDÜN'DEN OHAL AÇIKLAMASI

Reuters haber ajansı iki bölgesel güvenlik kaynağına atıfta bulunduğu haberinde, Ürdün hava savunmasının, hava sahasını ihlal eden herhangi bir İran uçağını ya da insansız hava aracını durdurmaya ve vurmaya hazır olduğunu bildirmişti. Kaynaklar, ordunun da yüksek alarm durumunda olduğunu ve radar sistemlerinin drone faaliyetlerini izlediğini söyledi.

Öte yandan Ürdün Sivil Havacılık Düzenleme Kurumu’ndan yapılan açıklamada, Ürdün hava sahasının dün yerel saatle 23.00'ten (TSİ 23.00) itibaren gelen, giden ve transit tüm uçuşlara "birkaç saat" kapatıldı. Açıklamada, bu uygulamanın, gelişmelere göre güncellenip kontrol edileceği belirtilmişti.

Ürdün hükümeti, olağanüstü hal ilan edildiğine ilişkin haberleri yalanlayarak, "Vatandaşlarımız için endişeye neden olacak bir durum yok" açıklamasını yaptı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar