Türkiye'nin ünlü markası dünya devine satıldı: Bütün hisseler İtalyan firmaya geçti

Türkiye'nin ünlü markası dünya devine satıldı: Bütün hisseler İtalyan firmaya geçti
Türkiye'nin önde gelen sektör liderlerinden biri olan CFM Soğutma ve Otomasyon, tüm hisselerini dünya devi Carel Industries S.p.A'ya sattı.

İzmir merkezli şirket, klimatizasyon, bina yönetim sistemleri, endüstriyel soğutma ve otomasyon yazılım alanlarında faaliyet gösteren Türk firması CGM Soğutma ve Otomasyon, İtalyan devi Carel Indrustries S.p.A'ya satıldı.

2021 yılında CFM Soğutma ve Otomasyon'un yüzde 51 hissesini satın alan İtalyan devi Carel Industries S.p.A., şimdi de şirketin geri kalan yüzde 49'luk hissesini satın alarak tamamının sahibi oldu. Bu anlaşmanın tamamlanmasıyla birlikte, CFM Soğutma'ya ait olan Murat Cem Özdemir'e ait hisseler de İtalyan şirkete devredilecek.

cfm.png

1973 yılında kurulan Carel, elektronik ekipman ve parçaların üretimini gerçekleştirmektedir. Klima, soğutma ve ısıtma sektörlerinde dünyanın önde gelen firmalarından biri haline gelmiştir. Carel, Çin'den Amerika'ya kadar birçok ülkede ofisleri aracılığıyla satış yapmakta ve global pazarda önemli bir konuma sahiptir. 2023 yılında 650 milyon euro ciro elde eden firma, dünya çapında 38 iştiraki ve 15 üretim tesisi işletmektedir. Ayrıca, şirketin ortaklık ve distribütörlük ağı, 75 farklı ülkede geniş bir coğrafi alana yayılmış durumdadır.

Carel, büyüme hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla CFM Soğutma ve Otomasyon A.Ş. gibi şirketlerin yanı sıra Avrupa'da Recuperator, HygroMatik, Enginia gibi firmaları satın alarak genişlemeyi amaçlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar