Ünlü tarihçi İlber Ortaylı’dan çok konuşulacak 2. tur yorumu: Seçimi kim kazanırsa kazansın...

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı’dan çok konuşulacak 2. tur yorumu: Seçimi kim kazanırsa kazansın...
Ünlü tarihçi İlber Ortaylı 28 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler için çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. İlber Ortaylı 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi öncesinde, ilk turda oy kullanmayan 8 milyon seçmene seslendi.

GELECEĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORSANIZ, YURDUNUZU SEVİYORSANIZ OY VERİN

Sözcü’den Ruhat Mengi’ye konuşan Ortaylı, “Bilinçli oy verilmesi çok önemli. Türkiye’de oy kullanmayan 8 milyon insana da şunu söylemek isterim; hani derler ya “Allah’ını seven çıksın ortaya”, hakikaten yurdunuzu seviyorsanız, geleceğinizi düşünüyorsanız ortaya çıkarsınız” ifadelerini kullandı.

Ruhat Mengi’nin Ortaylı ile röportajının dikkat çeken kısımları şöyle:

“KİM KAZANIRSA KAZANSIN ÇOK UZAYACAĞINA İNANMIYORUM”

Yani yine umut, direnç ve iradenin kazanacağına inanıyorsunuz.

Bunun 28 Mayıs’a yönelik bir öngörü olduğunu söylemiyorum, o konuda herkesin temenniden öteye bir şey tahmin edebileceğini zannetmiyorum, olsa olsa geçmişin hatalarını ve yanlışlarını kısa zamanda düzeltmek için bir gün olabilir ve ben zaten önümüzdeki dönemin kim kazanırsa kazansın çok uzayacağına da inanmıyorum, bu çok açık. İktisadi şartlar, dünya şartları bazı konularda çok dirençli ve gerçekten kitlenin desteğini çok kazanmış iktidarları gerektirir ve maalesef siyasi yapımız –en önemlisi odur bence- Türkiye gibi artık mobil hale gelmiş, yüksek hareketlilik ve şeffaflık durumuna geçmiş bir toplumda etki gösterebilir. Mühim olan siyasettir, siyasetin başında olan insanların daha etkili, daha yetkili, daha çok milli iradeyi ve halkı temsil eden adamlar olması durumuna geçebiliriz. Tabii bu 2-3 haftada olmaz ama bu seçim dönemiyle ortaya çıkan yapının kısa süreceğinden herkes gibi eminim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar