Ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun yeni Bağ-Kur primi aylık ödeme tablosunu paylaştı: İşte güncel rakamlar...

Ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun yeni Bağ-Kur primi aylık ödeme tablosunu paylaştı: İşte güncel rakamlar...
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabı X üzerinden, Bağ-Kur primi aylık ödeme tablosunu paylaştı.

Özgür Erdursun'un asgari ücret tahminlerindeki başarısıyla dikkat çekmesinin ardından, emekli maaşlarına ilişkin yaptığı tahminler de merak uyandırdı. Erdursun, asgari ücrete uygulanan yüzde 49'luk zam oranının ardından emekli maaşı zammının da önemli olacağını belirtti.

Emekli maaşı zammının, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan son 6 aylık enflasyon rakamları doğrultusunda belirleneceğini ifade etti. Erdursun, seyyanen zam beklentisinin olduğunu ve beklenen yüzde 38 enflasyon öncesinde, seyyanen bir artışın da gündemde olabileceğini dile getirdi.

Ayrıca, uzmanın bilgi sahibi olduğu kadarıyla, yüzde 38 enflasyon eklenerek bir zam yapılmasının düşünüldüğüne dair duyumlar aldığını belirtti. Bu doğrultuda bir çalışma olduğunu söyleyen Erdursun, muhtemelen bu rakamların Ocak ayının 10'u gibi açıklanabileceği öngörüsünde bulundu.

Erdursun ayrıca, yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından Bağ-Kur primi aylık ödeme tablosunu paylaştı. 2024 yılı için net asgari ücretin 17 bin 2 lira olduğunu belirten uzman, Bağ-Kur primi aylık ödeme tablosunu da şu şekilde paylaştı:

- 1.1.2024’de geçerli olacak asgari ücrete göre, Bağ-Kur primi aylık 6.900,86 ₺.
- Ödemelerini düzenli yapanlara indirimli Bağ-Kur primi 5.865,73 ₺.
- İsteğe bağlı Bağ-Kur primi ise 6.400,80 ₺.

Bu bilgiler, Erdursun'un uzmanlık alanında yaptığı tahminlerin ve paylaşımların emekliler ve Bağ-Kur sigortalıları için önemli bir referans kaynağı olabileceğini gösteriyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar