Ünlü Japon iş adamı uzaya gideceği ekibi tamamladı!

Ünlü Japon iş adamı uzaya gideceği ekibi tamamladı!
Ünlü Japon iş adamı Yusaku Maezawa, DearMoon adlı uzay uçuş projesiyle Ay'ın etrafını turlayacak.

2021 Mart ayında, e-ticaret sitesi Zozotown’ı kuran Japon iş adamı Yusaku Maezawa, gerçekleştirmek istediği uzay uçuşunda kendisiyle beraber katılacak sekiz gönüllü ile mürettebatını tamamlamak istiyor. Mürettebatını oluşturmak için yarışma düzenleyeceğini içeren açıklamasının ardından milyondan fazla başvuru arasından; Youtuber Tim Dodd, Steve Aoki, K-pop şarkıcısı TOP, Hintli aktör Dev Joshi ve diğer dört gönüllüyü içeriyor.

DearMoon adlı bir haftalık görev, ayın etrafında uçacak ve 2023''te bir SpaceX Starship ile geri dönecek. Seçilen sekiz kişi, geçen yıl bir Soyuz uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonuna uçan Maezawa''ya eşlik edecek. Mürettebat üyeleri, tam sağlık kontrollerinden ve bir dizi testten geçti, ancak yine de aylarca süren sıkı bir eğitimden geçmeleri gerekiyor.

Meet the dearMoon Crew!

DearMoon adı taşıyan bu uçuş, Ay’ın etrafında uçacak ve 2023’te bir SpaceX Starship roketi ile geri dönecek. Tam sağlık kontrollerinden ve bir dizi testten geçen sekiz kişi, bu yıl bir Soyuz uzay aracı ile Maezawa’ya eşlik edecek.

Dodd , BuzzFeed’e yaptığı konuşmasında “Evden 240.000 mil uzağa gitmeyi düşünmek delilik” dedi . “Fiziksel ve zihinsel olarak buna gerçekten nasıl hazırlanıyorsunuz? Bu çok saçma” açıklamasında bulundu.

DearMoon adıyla gerçekleşecek bu uçuş sivil uzay yolculuklarının sonucusu olarak görülüyor. Son yıllarda sivilleri uzay uçuşuna çıkartan şirketler bir hayli azalmaya başladı. New York Times''ın bildirdiğine göre , özel şirketler 2027 gibi erken bir tarihte Dünya''nın yörüngesine oturacak uzay otelleri inşa etmeyi hedefliyor ve birçoğu, ticari uzay yolculuğunun önümüzdeki birkaç yıl içinde turizmin yeni sınırı olacağına inanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar