Ünlü hastaneyi bakın kim satın aldı! Ödediği rakam dudak uçuklattı

Ünlü hastaneyi bakın kim satın aldı! Ödediği rakam dudak uçuklattı
Türkiye’nin en zenginlerinden biri olan o isim yaptığı açıklamada, ünlü hastaneyi satın aldığını duyurdu. Hastanenin yeni sahibi bakın kim çıktı!

Türkiye'nin en büyük şirketler grubu arasında yer alan Koç Holding, yeni yatırımlarını sürdürüyor.

Koç Holding, Anatolia Hospital markası altında faaliyet gösteren Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş'nin (KMC) sermayesinin yüzde 80'ine denk gelen 66 milyon 581 bin TL nominal değerli payın devir işlemlerini tamamladı.

q.webpKoç Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, Kemer Medical Center'deki payların devri için belirlenen alım bedelinin 82 milyon 776 bin 249 avro olduğunu ve ödemenin yüzde 95'inin peşin yapıldığını duyurdu.

q1.webp

Açıklamada belirtildiğine göre, Koç Holding ve KMC'de toplam yüzde 20 paya sahip olan Güngör Fatih Çaylak ve Ata Demirel arasında bir Pay Sahipleri Sözleşmesi imzalanmış olup, bu sözleşme kapsamında payların 31 Mart 2026 tarihine kadar satılmaması taahhüt edilirken, Koç Holdingin 31 Mart-30 Haziran 2026 arasında alım opsiyonuna ve Azınlık Hissedarlar'ın satma opsiyonuna sahip olduğu kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar