Ünlü estetikçiden uyarı: Jinekomasti tedavi edilmeli

Ünlü estetikçiden uyarı: Jinekomasti tedavi edilmeli
FBM Tıp Merkezi'nde Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Hayati Akbaş, erkeklerde yaygın olarak görülen jinekomasti (meme büyüklüğü) sorununa dikkat çekti.

Prof. Dr. Akbaş, erkeklerin yüzde 60-70'inde rastlanan jinekomasti durumunun ciddi psikolojik rahatsızlıklara neden olabileceğini belirtti.

Normalde kadınlarla kıyaslanmayacak kadar küçük olan erkek göğüs dokusunun bazı durumlarda belirsiz nedenlerle büyüyebileceğini ifade eden Prof. Dr. Akbaş, bu durumun genç erkeklerde bazen kadın memesinden daha büyük hale geldiğini söyledi. Bu durumun erkekleri fiziksel ve psikolojik olarak rahatsız ettiğini vurgulayan Akbaş, jinekomastiye sahip olan erkeklerin kıyafet seçiminde zorlanabileceğini, denize gitmekten kaçınabileceğini ve sosyal aktivitelere katılmak istemeyebileceğini belirtti.

Prof. Dr. Akbaş, "Bir erkekte normalden büyük göğüs varsa bunun mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Alta yatan bir sebep varsa araştırılıp ona göre gerekli tedavi yapılması gerekir. Erkeklerin yüzde 60 ile 70’inde az ya da çok jinekomasti dediğimiz meme büyüklüğü sorunu vardır. Bunların bir kısmında çok ciddi rahatsızlık derecesinde ciddi meme büyüklüğü vardır. O erkeği psikolojik olarak rahatsız ediyorsa mutlaka plastik cerrahlar tarafından tedavi edilmelidir. Bir erkekte o meme büyüklüğü olması tahmin edildiğinin çok ötesinde olumsuz etkileyerek onun hayatını, kalitesini aşağıya çekebilir" dedi.

Jinekomasti tedavisinin altında yatan nedenlere göre değişebileceğini ifade eden Prof. Dr. Akbaş, plastik cerrahi müdahalenin yanı sıra hormon tedavisi ya da liposuction gibi çeşitli yöntemlerin kullanılabileceğini belirtti. Ayrıca, jinekomasti tedavisinin sadece fiziksel rahatlama sağlamakla kalmayıp, hastanın psikolojik sağlığına da olumlu katkıda bulunabileceğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar