Pazartesi dolar şoku uyarısı! Piyasa açılınca olacakları böyle anlattı

Pazartesi dolar şoku uyarısı! Piyasa açılınca olacakları böyle anlattı
Cuma akşamı piyasanın kapanmasının üzerinden yalnızca dakikalar geçtikten sonra açıklama yapan BDDK, elinde döviz tutan şirketleri ilgilendiren flaş bir karar aldı. Alınan karar sonrası Dolar yüzde 4'e varan düşüş gözlemlenirken, ekonomist Öner Günçavdı endişe veren bir yorumda bulundu.

PAZARTESİ HER ŞEY DEĞİŞECEK!

Dolar kurunda yaşanan yükseliş trendini kontrol almakta zorlanan AKP iktidarı, cuma akşamı piyasalar kapanınca ''kura müdahale'' olarak yorumlanacak bir hamle yaptı.

BDDK''DAN YENİ KARAR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi. Döviz varlıklarının TL karşılığı 15 milyon TL''yi geçmeyen şirketlere, döviz varlıklarını 15 milyon TL üzerine çıkarmama şartıyla kredi verilebilecek. Karar sonrası, dış piyasalarda Dolar/TL kuru, saat 20.00 itibarıyla yüzde 5''e yakın düşüşle 16.50 seviyesinin altını test etti.

''PAZARTESİ YENİ BİR TÜRKİYE''

Alınan karar sonrası kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan ekonomist Öner Günçavdı, alınan ani kararın Türkiye ekonomisindeki etkisine dikkat çekti.

Karar sonrasında, ''''Pazartesiden itibaren yeni bir Türkiye ile karşılaşacağız ekonomide'''' diyen Günvaçdı''nın paylaşımına gazeteci Murat Aksoy''dan destek geldi. Aksoy, ''''Erken müjde olmuş'''' yorumu düştü.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar