Şenol Babuşçu'dan flaş öneri geldi: Faizler serbest bırakılsın

Şenol Babuşçu'dan flaş öneri geldi: Faizler serbest bırakılsın
Döviz kurlarında yeniden başlayan yükseliş sonrası ne yapacağı merak edilen Merkez Bankası'nın 'enflasyona endeksli bono' hamlesine başvurması bekleniyor. Söz konusu gelişmeler üzerine sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj paylaşan ekonomist Şenol Babuşçu'dan flaş faiz önerisi geldi.

İLK KEZ ÖNERİLDİ! DEDİĞİ OLURSA FAİZLER UÇACAK

Türkiye yeniden bir döviz-faiz sarmalı içerisine girerken, yaşanan yeni kur şokunun nasıl sönümleneceği ise merak ediliyor. Hükümete yakın gazetelerin ilk olarak gündeme getirdiği enflasyona endeksli bono silahını piyasaya sürmeye hazırlanan hükümete ise peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor.

Ekonomist Şenol Babuşçu, dün kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda, ''''Eğer hükümet “Enflasyona Endeksli Bono” çıkarırsa bankalarda 1 TL mevduat kalmaz. Yazın bunu bir kenara'''' yorumunda bulunmuştu. 

Bugün yeni bir açıklama daha yapan ünlü ekonomistten flaş bir faiz önerisi geldi. Şenol Babuşçu, ''''Hükümet Enflasyona Endeksli Mevduat"a izin vermeli'''' dedi.

FAİZLER YÜZDE 70''İ BULABİLİR

Ekonomist Şenol Babuşçu''nun bu önerisi ise akıllara Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi enflasyon rakamlarını getirdi. Babaşçu''nun önerisine göre en az enflasyon kadar mevduat faizi vermesi gereken hükümetin faizleri yüzde 70 seviyesine yükseltmesi gerekiyor.

Şenol Babuşçu''nun paylaşımı şöyle: Hükümet "Enflasyona Endeksli Bono" çıkardığında "Enflasyona Endeksli Mevduat"a izin vermeli ve mevduat faizlerini serbest bırakmalıdır...

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar