Merkez Bankası'nın PPK toplantısı ne zaman? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası'nın PPK toplantısı ne zaman? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?
Döviz kurlarında yaşanan hareketlilik sonrası çok sayıda vatandaş, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak yeni faiz kararının ne zaman olacağını merak ediyor. Her ay Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı düzenleyen TCMB, o aya ait politika faizini belirliyor. Merkez Bankası bir sonraki faiz kararını ise 26 Mayıs tarihinde açıklayacak.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021 yılının son aylarında en çok merak edilen konuların başında gelen Merkez Bankası''nın alacağı faiz kararları, dolarda yaşanan hareketlilik sonrasında yeniden merak edilmeye başlandı. Açıkladığı faiz kararları ile döviz kurlarını doğrudan etkileyen Merkez Bankası''nın açıklayacağı faiz kararı, doların hareketi için de belirleyici olacak. TCMB, geçen yılın son 4 toplantısında faizde toplam 500 baz puan indirime gittikten sonra, bu yılın ilk 3 toplantısında bir değişiklik yapmamıştı.

FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Varlıklarını döviz olarak koruyan veya faize yatırmak isteyen çok sayıda vatandaş alınacak faiz karanı heyecanla bekliyor. Merkez Bankası faiz toplantısı 26 Mayıs tarihinde yapılacak. Karar aynı gün saat 14:00’te açıklanacak. 

FAİZ KARARLARININ AÇIKLANACAĞI TARİHLER

23 Haziran 2022

21 Temmuz 2022

18 Ağustos2022

22 Eylül 2022

20 Ekim 2022

24 Kasım 2022

22 Aralık 2022

Merkez Bankası tarafından açıklanan son faiz kararında Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar