Ünlü ekonomistten en düşük emekli maaşı için bugüne kadar duyulmamış tahmin! İşte tüm detaylar

Ünlü ekonomistten en düşük emekli maaşı için bugüne kadar duyulmamış tahmin! İşte tüm detaylar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliler için "İnşallah bu konuda da gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız" dedi. Ekonomist Muhammet Bayram emekli maaşları için tahminlerde bulundu.

ÖZGE SIVAS / GÜNBOYU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına ilişkin "Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız. İnşallah bu konuda da gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız" ifadelerini kullandı.

Ekonomist Muhammet Bayram en düşük emekli maaşı ile ilgili tahminde bulundu.

Bayram, şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Binali Yıldırım emekli maaşlarına düzenleme yapılacağını belirtti. Yine aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında bunu iletti. Hem en düşük emekli maaşını, hem emekli maaşlarını kapsayacak bir düzenleme olacağını düşünüyorum.

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ 10 BİN TL SEVİYESİ CİVARINA ÇIKMASINI BEKLİYORUM"

Ara bir zamla alakalı burada en düşük emekli maaşının yükseltilmesi kök maaşın artırılması şeklinde olacaktır. Ben en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesi civarına çıkmasını bekliyorum.

"HAKEM HEYETİ HANGİ KARARI VERİRSE VERSİN ZATEN ENFLASYON KADAR ZAM VERİLECEKTİ"

Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyon farkına göre zam yapılacağından bahsedilmişti. Bunun sosyal tarafı tartışılıyordu. Hakem heyeti hangi kararı verirse versin zaten enflasyon kadar zam verilecekti.

Şu anda devletimizin vermiş olduğu ilk 6 ay için yüzde 15’lik zam teklifi var. Ben bunun yüzde 40’ı geçeceğini düşünmüyorum. O yüzden değişen bir şey olmayacak, Sayın Bakan Vedat Işıkhan’ın demiş olduğu gibi enflasyon farkı kadar bir zam yapılacaktır.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE REFAH PAYI ÖDEMESİNİN AYRICA YAPILACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Emeklilere yapılacak zam oranı mutlak suretle yüzde 40-45'ler yani enflasyon farkı kadar olacaktır. Emeklilerimiz zaten enflasyon farkı kadar zam alıyorlar. Bundan önceki dönemde emeklilere enflasyon artı refah payı ödemesi yapıldı. Ben önümüzdeki dönemde refah payı ödemesinin ayrıca yapılacağını düşünmüyorum.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar