Ünlü ekonomist doların birkaç ay içinde geleceği korkunç seviyeyi açıkladı

Ünlü ekonomist doların birkaç ay içinde geleceği korkunç seviyeyi açıkladı
Seçimlerin ardından hızla tırmanan dolar kuru 20 lira 70 kuruşu test ederken, Orca Macro Finansal Danışmanlık kurucusu Evren Kırıkoğlu, doların yalnızca aylar sonra göreceği seviyeyi tahmin etti.

AHMET UNUTGAN / GÜNBOYU

28 Mayıs seçimlerinin geride kalması ile birlikte tüm dikkatler yeniden ekonomiye döndü.

Dolar kuru seçimin ardından kademeli olarak 20 liranın üzerine çıkarken, uzmanlardan kur için uyarılar gelmeye devam ediyor.

'ADİL SEVİYE'Yİ AÇIKLADI

Stratejist Kırıkoğlu’na göre de kurda ‘adil seviye’ 25-26 lira: ”Bunun üzerine bir de yurt dışından yabancı sermaye akımı girmesini bekleyeceksek o zaman kurun biraz daha overshoot etmesi, bu adil seviyenin de biraz üstüne çıkıp daha da ucuzlayıp yabancıları içeri cezbetmesi gerekli olabilir. Çünkü bu dediğim hesabı, yabancı yatırımcılar da yapıyor. Onlar da bakıyorlar. ‘Bu işin adil değeri eğer 25-26 ise ben niye adil değerden gireyim? Ucuz olduğu zaman girerim’ diyorlar. O da 28-29’u bekleyecek belki.

Dövizde konuşulan seviyeler bunlar özetle. Maalesef tüketiciler açısından çok yüksek ve tabii ki yüksek enflasyon ve alım gücü erimesine işaret ediyor ama işte son bir yıllık maruz kaldığımız bu yüksek enflasyon ve maliyetlerdeki artış ve rezerv gelişmeleri neticesinde ulaştığımız noktada görülen denge seviyeler maalesef bu. 25-26 TL önümüzdeki altı ay içerisinde hiç şaşırtıcı olmaz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar