Ünlü deprem bilimcisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan deprem açıklaması

Ünlü deprem bilimcisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan deprem açıklaması
Prof. Dr. Ahmet Ercan İzmir'de yaşanan depremlerle ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. Ercan, Bostancı, Karşıyaka, Çiğli, Menemen'de evi olanların gelecek bir haftayı yazlıklarında geçirmelerini önerdi. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu sabah saatlerinde meydana gelen depremleri yorumladı. Ercan, boşalmanın henüz olmadığını söyledi. 
Midilli'de eğer bunlar öncüyse bundan sonra olabilecek daha büyük bir deprem olacaksa, etkileyeceği yerler Gediz çatal ağzı olacağını belirten Prof. Dr. Ercan sözlerine şöyle devam etti; 

“Menemen ‘den başlayıp Karşıyaka'ya kadar giden eski Gediz ırmağının getirmiş olduğu gevşek sulak bölümler. Benim de en çok korktuğum yerler burasıdır. Oralarda uyarmamıza rağmen yoğun bir yapılaşmaya gidiliyor. Hala lüks yapılar burada devam ediyor. 

O İLÇEDE OTURANLARA UYARI

Bu durumda İzmirliler ne yapsın. Sisam depreminden sonra tekrar korku yaşamaya başladılar. Çok çekinenler yazlıklarından İzmir'e dönmesinler. Bu gelen bir hafta jeofizik anlamında çekinceli bir durumdur. Durup bir dinlemek gerekiyor. 

Özdere, Gümüldür,Seferihisar, Sığacık,Çeşme, Karaburun, Kuşadası, Didim'de yazlıkları olanlar bu haftayı buralarda geçirsin. 

Özellikle Bostancıda, Karşıyaka, Çiğli, Menemen'de evi olanlar bu gelecek bir haftayı yazlıklarda geçirsinler” önerisinde bulundu.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar