Ünlü çikolata firmalarına rekor ceza: Ödeyecekleri rakam dudak uçuklattı

Ünlü çikolata firmalarına rekor ceza: Ödeyecekleri rakam dudak uçuklattı
İki önemli firmalara rekor para cezası kesildi. O iki firmanın ödeyecekleri rakam şoke etti.

Rekabet Kurumu firmalara dev cezalar kesildi. Rekabet Kurumu, internet sitesinde cezaları tek tek açıkladı. Yapılan açıklamalarda milyonlarca lira ceza kesildiği belli oldu.

DANONE TİKVEŞLİ VE NESTLE TÜRKİYE SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Danone Tikveşli Gıda ve İçecek Sanayi ve Ticaret Şirketi ile Nestle Türkiye Gıda Sanayi Anonim Şirketi arasındaki "duyarlı bilgi değişimi" konusundaki inceleme sonucunda, Danone Tikveşli'ye ceza verilmezken, Nestle için uygulanan ceza oldukça şaşırtıcı bir boyutta oldu.

Rekabet Kurulu, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'nin yasal düzenlemeleri ihlal ettiği gerekçesiyle rekor bir ceza olan 260 Milyon 183 bin lirayı onayladı. İkinci sıradaki çikolata firması ise 55 Milyon 140 Bin lira ceza alarak kayıtlara geçti. Aynı dosyada soruşturma açılan ve uzlaşma talebinde bulunan Eti Gıda San. ve Tic. AŞ'ye ise 36 milyon 96 bin 652 lira ceza verildi.

UNLU MAMULLER ŞİRKETİNE REKOR CEZA

Rekabet Kurulu'nun internet sitesinde yer alan duyurulara göre, Aksaray Unlu Mamulleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında yapılan soruşturmayı tamamladı. Kurul, teşebbüsün yeniden satış fiyatlarını belirleyerek kanunu ihlal ettiğine karar verdi. Bu nedenle teşebbüse, yüzde 25 indirim uygulanarak 2 Milyon 219 Bin lira ceza kesildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar