Ünlü AVM iflas etti! Yüzlerce kişi işsiz kaldı

Ünlü AVM iflas etti! Yüzlerce kişi işsiz kaldı
Birçok mağazaya ev sahipliği yapan büyük alışveriş merkezi, ekonomik zorluklar nedeniyle iflasını açıkladı. Ünlü AVM sektörde endişeye yol açtı. İşte detaylar...

Küresel ekonomik kriz hâlâ hissedilirken, iş dünyasını da ciddi şekilde etkilemeyi başardı. Özellikle alışveriş merkezleri (AVM) ve perakende sektöründe art arda iflas haberleri gelmeye başladı.

EKONOMİK KRİZE YENİK DÜŞTÜ

Berlin'deki tarihi alışveriş merkezi KaDeWe (Kaufhaus des Westens - Batının Alışveriş Merkezi), Soğuk Savaş ve İkinci Dünya Savaşı'nın etkilerini taşıyan atmosferine rağmen, ekonomik zorluklarla mücadele ederek iflas etti. Ünlü alışveriş caddesi Kurfürstendamm'da yer alan KaDeWe, dünyanın önde gelen alışveriş merkezlerinden biri olarak biliniyordu; ancak mali sıkıntılar nedeniyle iflasını açıklamak zorunda kaldı. KaDeWe, uzun yıllar boyunca lüks alışveriş deneyimi sunan ve büyük karlar elde eden bir simge olmuştu.

Aynı ismi taşıyan diğer lüks alışveriş merkezleri Oberpollinger Münih ve Alsterhaus Hamburg da yüksek kira maliyetlerini artık karşılayamadıkları için iflas başvurusunda bulunarak aynı kaderi paylaştı.

Ünlü AVM de iflas etti: Yüzlerce kişi işsiz kaldı

YÜZLERCE KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORLAR

Berlin'deki Charlottenburg mahkemesi önceden yapılan başvuruyu onaylamıştı ve şu anki yönetimin iflas süreci boyunca pozisyonunu koruyacağı açıklandı.

Signa Grubu, KaDeWe Grubu'nun yüzde 49.9'unu, Taylandlı Central Grup ise yüzde 50.1'lik hisseyi elinde bulunduruyor. Corona salgını döneminde satışlarını neredeyse yüzde 25 artıran firma, 2022-23 döneminde yaklaşık 728 milyon euro ciro elde etmesine rağmen iflas tehlikesinden kurtulamadı. KaDeWe, Berlin'de 900 kişiye istihdam sağladığı belli oldu. Bu grup Avrupa'ya 1.3 milyar euroluk yatırım yapacağını açıkladı. Ancak detaylar henüz bilinmiyor ve bu paranın bir kısmının KaDeWe'ye yönlendirilip yönlendirilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar