Üniversiteyi kazanana 7000 lira destek verildi! Tek şartı vardı

Üniversiteyi kazanana 7000 lira destek verildi! Tek şartı vardı
Çekmeköy Belediyesi, ilçede eğitim çağındaki tüm öğrencilere yönelik kapsamlı bir eğitim hamlesi başlattı.

Sevcan GİRGİN/ Günboyu

Çekmeköy Belediyesi, ilçedeki ilkokul çağından üniversiteye kadar tüm öğrencileri kapsayan bir eğitim seferberliği başlattı. Ayrıca, ailelerin ekonomik olarak yükünü hafifletmek amacıyla yapılan sosyal yardım çalışmaları kapsamında, 50 bin öğrenciye kırtasiye seti hediye edildi ve üniversiteyi kazanan her gence 7 bin lira eğitim yardımı sağlandı.

Çekmeköy’de eğitim yardımı seferberliği

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, uzun yıllardır devam eden eğitim yatırımlarına bu yıl üniversite öğrencilerini de dahil ederek gençlerin yüzünü güldürdü. Gençlerle yaptığı buluşmalarda en çok dile getirilen maddi destek talebine kayıtsız kalmayan Başkan Poyraz, yaz başında düzenlenen mezuniyet törenlerinde verdiği sözü tuttu ve ilçeye kayıtlı tüm üniversite kazanan öğrencilere 7 bin lira eğitim yardımı projesini hayata geçirdi. İnternet üzerinden yapılan başvurularla, devlet veya vakıf üniversitesi fark etmeksizin verilen eğitim yardımını alan öğrenciler, bazıları belediyeye giderek Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'a teşekkür ettiler.

Çekmeköy’de eğitim yardımı seferberliği

Çekmeköy'de yaz tatili sürecinde okulların bakım ve onarımları tamamlanarak, okulların açıldığı haftada ilçede eğitim gören 50 bin öğrenci için kırtasiye setleri hazırlanıp, çocukların sıralarına bırakıldı.

Çekmeköy’de eğitim yardımı seferberliği

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz gençlerle buluşmasında, "Çocukların hayallerini gerçekleştirirken yanlarında olmak istedik. Eğitim yardımını verirken Çekmeköylü olmaları dışında hiçbir kriterimiz yok. Vakıf, özel, devlet üniversitesi farkı gözetmeksizin, kriter koymadan veriyoruz bu yardımı. Kriter koyarsak seçerken adalet sağlanmayabilirdi. Sokakta vatandaşımızla karşılaştığımızda bize haksızlık yaptınız derlerdi. Bizim amacımız mutlu etmek, vatandaşlarımız mutlu olunca biz mutlu oluyoruz. Biz bu ilçede hiçbir fark gözetmeden hizmet ediyoruz" dedi. Başkan Poyraz gençlere sohbetinde, "Hangi işi yaparsanız yapın o işin en iyisi olun" dedi.

Çekmeköy’de eğitim yardımı seferberliği

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünü kazanan Sıla Bayram, "Sosyal medyadan görmüştüm, online olarak başvurdum, hiçbir bürokratik işleme takılmadan birkaç hafta sonra bu yardım hesabıma yattı" dedi.

Çekmeköy’de eğitim yardımı seferberliği

İstanbul Topkapı Üniversitesi'nde İç Mekan Tasarım Bölümünü kazanan Miraç Yörük, "Ahmet Başkanımız okulları ziyaret ediyordu. Bu müjdeyi verdiğinde bizzat duymuştum. Üniversiteyi kazandığımı öğrenince başvurumu yaptım. En kısa sürede eğitim desteğini hesabımıza yatırmışlardı" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar