Ümit Özdağ'ın Hatay'a girişine izin verilmedi! Büyük tepki yağdı: Anayasal suçtur...

Ümit Özdağ'ın Hatay'a girişine izin verilmedi! Büyük tepki yağdı: Anayasal suçtur...
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Hatay'a girişine izin verilmedi. Özdağ, "Bu kanunsuz emir kaldırılmazsa, gerekirse Hatay'ın Türkiye'ye katılışının yıl dönümü olan 9 Temmuz'a kadar buradayız" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ'IN HATAY'A GİRİŞİNE İZİN VERİLMEDİ!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ''ın, bir dizi toplantıya katılmak için gitmek istediği Hatay''a girişine izin verilmedi, konvoyu durduruldu. Valiliğin kentteki etkinlikleri 1 hafta süreyle iptal etmesiyle girişine izin verilmediği bildirilen Özdağ, "Hatay sınırına mayın döşeyeceğiz" açıklaması nedeniyle kente alınmadığını söyledi.

Jandarma tarafından yolu kesilen Özdağ''a valilik kararıyla kente girişinin uygun olmadığı bildirildi. Özdağ, burada yaptığı açıklamada, bölgede partililerle bekleyeceklerini, Hatay''a girmeden dönmeyeceklerini kaydetti. "Hatay sınırına mayın döşeyeceğiz" açıklaması nedeniyle kente alınmadığını savunan Özdağ "gerçek mayın değil" dedi. 

Özdağ, "İçişleri Bakanlığı ve valilik konvoyumuzu durdurdu şehre girmemizi engellediler. Hatay Valisi anayasal suç işliyor. Sevgili Hatay''a 700 bin Suriyelinin girişini engellemeyenler bizim girişimizi engelliyorlar. Zafer Partililer Erzin''de bekliyor ve yol açılana kadar bekleyeceğiz. Burada Anayasa çiğneniyor" ifadelerini kullandı.

Jandarma yetkilileri, Hatay Valiliği’nin kararını Ümit Özdağ''a yazılı olarak sundu. Jandarma, valiliğin 1 hafta süreyle tüm etkinlikleri iptal etmesi nedeniyle Özdağ ile beraberindekilerin kente girişine izin verilmeyeceğini bildirdi.

İNCE''DEN ÖZDAĞ''A DESTEK

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ''ın Hatay''a alınmamasına ilişkin tepkide bulunarak, "Sayın Ümit Özdağ Zafer Partisi’nin Genel Başkanıdır, milletvekilidir. Hatay’a girişini engellemek anayasal bir suçtur. Engelleri derhal kaldırın, yanındayım" ifadelerini kullandı.

 

 

YILMAZ ÖZDİL''DEN TEPKİ

Ümit Özdağ''ın Hatay''a girişine izin verilmemesi üzerine sosyal medyada tepkiyle karşılaşırken gazeteci Yılmaz Özdil de sert tepki gösterdi. Özdil, "Hatay’da şu anda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir anayasa suçu işleniyor" dedi.

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:

"Legal bir Siyasi Parti Genel Başkanını Türkiye''nin toprağı olan Hatay a sokmamak kendi ülkende mülteci durumuna düşmenin en somut göstergesi... Sığınmacılar istediği şehre girebilir... Ümit Özdağ Hatay a giremez öyle mi? YAZIKLAR OLSUN"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt:


 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar