Uluslararası piyasalarda "yatırım gurusu" olarak tanınan ABD'li yatırımcıdan çok konuşulacak Türkiye yorumu

Uluslararası piyasalarda "yatırım gurusu" olarak tanınan ABD'li yatırımcıdan çok konuşulacak Türkiye yorumu
Dünya finans arenasının "Yatırım Ustası" olarak bilinen ABD'li yatırımcı ve Finans Uzmanı Jim Rogers, gelişmiş ekonomilerdeki yüksek borç seviyelerinin yakın zamanda küresel bir borç krizine yol açabileceği uyarısında bulundu. Rogers, Türkiye'ye olan hayranlığını sürdürerek, "Dünya genelinde ticaret potansiyeli yüksek bir ülkesiniz. Bu nedenle diğer birçok ülkeye kıyasla Türkiye'nin durumuna daha iyimser bakıyorum." şeklinde konuştu.

Ayşe Eser KAŞATA/ Günboyu

Dünya finans piyasalarının sözüne güvenilen 81 yaşındaki finans uzmanı Jim Rogers, küresel ekonomi, piyasalar ve Türkiye hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rogers, ABD'deki yüksek kamu borçlanmasına işaret ederek, önümüzdeki 1-2 yıl içinde ciddi sorunlar yaşayacaklarını düşündüklerini belirtti.

Rogers, "Biliyorsunuz, 2008'de çok fazla borç yüzünden büyük bir sorun yaşadık. 2009'dan bu yana borç hemen her yerde büyük miktarda artış kaydetti. Bu yüzden önümüzdeki 1-2 yıl içinde hayatım boyunca karşılaşabileceğim en kötü ekonomik sorunla karşılaşacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN HALEN HAYRANIYIM"

Türkiye ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Rogers, "Türkiye'nin halen hayranıyım. Hükümetiniz para biriminin bir değeri olduğunun veya bir değeri olması gerektiğinin farkında. (Sonuçta) Türkiye için iyi olacak. Dünyada ticaretin çok iyi yapılabileceği bir yerdesiniz. Bu yüzden birçok ülkeye kıyasla Türkiye'ye ilişkin daha iyimser durumdayım." dedi.

"ENFLASYONLA BİRLİKTE YAŞAYAMAYIZ"

Jim Rogers, gelişmekte olan ekonomilerin olası bir küresel finans krizine karşı daha iyi durumda olduğunu belirterek, "(Olası küresel finans krizinde) Gelişmekte olan ekonomilerde, Batı (ekonomileri) kadar etki görülmeyecek. Gelişmekte olan piyasalar; ABD, Japonya ve bazı diğer ülkeler kadar zarar görmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Jim Rogers, gelişmiş ekonomilerin sürekli para basarak oluşan yüksek enflasyon ortamına neden olduğunu ve enflasyonun azaltılması için adımlar atılması gerektiğini belirtti. Rogers, "Enflasyonun etkileriyle uyumlu bir şekilde yaşamak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar