Uluslararası Karikatür yarışması ödülleri verildi

Uluslararası Karikatür yarışması ödülleri verildi
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Karikatür Yarışması'nın ödülleri, bir törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması'na Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Amerika, Japonya, Fransa, İtalya, Venezuela, Suudi Arabistan, Polonya, İran, Hırvatistan, Myanmar, Belçika gibi 51 ülkeden 409 sanatçı, 1128 karikatürle katıldı. Yarışmanın birincilik ödülü İranlı Ali Rastroo'ya, ikincilik ödülü Hırvatistanlı Mojmir Mihatov'a ve üçüncülük ödülü ise Türkiye'den Ali Şur'a gitti. Jüri, bu yılın teması "Doğal Afetler" olan yarışmada Türkiye'nin önde gelen karikatüristleri Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Raşit Yakalı, Şevket Yalaz, Abdülkadir Uslu, Mehmet Selçuk, Sarkis Paçacı ve Savaş Ünlü'den oluştu. Jüri, 51 ülkeden gelen 409 eser arasından seçim yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılında ulusal düzeyde başlattığı ve 2020'den beri uluslararası alanda devam ettirdiği yarışmaya bugüne kadar toplam 6 bin 587 karikatür gönderildi. Yarışmada 18 yaş altı kategorisinde İranlı Nilyasadat Mirrezaei ve Sinop'tan Elif Bilge Sağlam ödül kazandı. İzmir'den katılan Cemalettin Güzeloğlu ise Raşit Yakalı özel ödülünü aldı. Sırbistan'dan Toso Borkovic, Ankara'dan Hüseyin Tanyeri ve İran'dan Mohammadali Khalaji ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Ödül töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak 2015'te başlattığımız ulusal karikatür yarışmamızın beşincisini gerçekleştiriyoruz. Bu yarışmayı uluslararası boyuta taşımamızda büyük emeği olan Mehmet arkadaşıma teşekkür ediyorum. Ayrıca jüri üyelerimize ve katılımcılarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. İran'dan gelen değerli dostlarımıza ve kızlarına da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesindeki çabalarından dolayı kültür dairemizin başkanı ve ekibine de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar