Uluslararası Af Örgütü: Gezi Davası tutukluları düşünce mahkûmu

Uluslararası Af Örgütü: Gezi Davası tutukluları düşünce mahkûmu
Uluslararası Af Örgütü, Gezi Davası tutuklularını düşünce mahkumu olarak ilan etti.

AF ÖRGÜTÜ'NDEN GEZİ PARKI AÇIKLAMASI: TUTUKLULAR ASLINDA...

Uluslararası Af Örgütü, İstanbul Galata’da Gezi Davası kapsamında tutuklu bulunan hak savunucuları hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Agnès Callamard’ın video mesajı paylaşıldı.

Gazete Duvar''dan Ferhat Yaşar''ın haberine göre, Gezi Parkı davası kapsamında tutuklu bulunan hak savunucularının cezaevinde ziyaret edilmesinin ardından yapılan basın toplantısında UAÖ Türkiye Kampanya Direktörü Tarık Beyhan moderatörlüğünde, UAÖ Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Dikmen, UAÖ Türkiye vekil Direktörü Ruhat Sena Akşener ve UAÖ Kıdemli Kampanyacısı Milena Büyüm açıklama yaptı.

Bugün saat 13.00’te düzenlenen basın açıklamasında konuşan Ruhat Sena Akşener, “Yıllardır devam eden davada tutuklananların düşünce mahkumu ilan edildi. Af Örgütü bütün üyeleriyle birlikte gezi davası tutuklularını ifade özgürlüğü açısından değerlendirerek bu kişilerin serbest bırakılması için harekete geçmesini ilan ediyor. Nisan ayında verilmiş olan tutuklama kararları, siyasi saikle gerekçesiz ve adil olmayan bir karar olduğunu yeniledik” dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar