Ülkede milli yas ilan edildi... 1 dairede çıkan yangın bütün siteyi sardı: Onlarca ölü var!

Ülkede milli yas ilan edildi... 1 dairede çıkan yangın bütün siteyi sardı: Onlarca ölü var!
Valencia'daki Campanar Mahallesi'nde dün yerel saatle 17.30'da çıkan yangının bilançosu artıyor. Yetkililer, binada mahsur kalan 14 kişiden hiçbirinin sağ olmadıklarını düşündüklerini açıkladılar. İtfaiye ekipleri, küle dönen binada cansız bedenleri aramak üzere harekete geçecek.

Valencia bölgesi acil servis yetkilisi Jorge Suarez Torres, gazetecilere yaptığı açıklamada, faciada 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Torres, aralarında 7 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 14 kişinin ise çeşitli derecelerde yaralanma nedeniyle tedavi altına alındığını aktardı.

616x321-ispanya-felaketi-yasadi-14-katli-apartmanda-korkunc-yangin-binayi-saniyeler-icinde-sardi-400-kisi-mahsur-kaldi-1708687733006.webp

İÇERİDE KALAN KİMSENİN YAŞADIĞI DÜŞÜNÜLMÜYOR...

İtfaiyeciler, bugün harap olmuş apartmana girdiklerinde 14 ceset daha bulmayı bekliyorlar. Yetkililer, içeride mahsur kalan kimsenin hayatta olduğunun düşünülmediğini açıkladılar.

Bina, 400'den fazla sakinin yaşadığı 138 daireye ev sahipliği yapıyordu ve mahsur kalan insanlar arasında turistlerin de bulunabileceği düşünülüyor.

65d83bb8721699be74eae603.webp

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ!

Valensiya Belediye Başkanı Maria Jose Catala, içeride mahsur kalan kişilerin kimliklerinin belirlenemediğini vurgularken kentte üç günlük yas ilan edildi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise bugün olay yerinde incelemelerde bulunacak.

ispanya-yangin-vefat-bina-5.webp

BİNA KÜLE DÖNDÜ

İspanya devlet televizyonu, 130'dan fazla dairenin bulunduğu 14 katlı binanın küle döndüğünü ve söndürme çalışmalarında 22 itfaiye ekibinin yer aldığını ifade etti.

ispanya-yangin-afp-1860914.jpg

Yangın, ekiplerin yoğun çabaları sonucu gece saatlerine doğru söndürülebildi. Valencia Endüstri Mühendisleri Odası (COGITI) Başkan Yardımcısı Esther Puchades, binanın dış cephesinde bulunan "son derece yanıcı poliüretan kaplama" nedeniyle yangının çok hızlı yayıldığını belirtti.

ispanya-yangin.webp

OLAY NASIL OLDU?

Dün akşam çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek binanın tamamını sarmıştı. Bina sakinleri, balkonlarda kurtarılmayı beklemişti. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edilirken, alevler bitişikteki diğer binaya da sıçramıştı.

ispanyadaki-apartman-yangininda-4-duyb.webp

Yetkililer, yangında 7 kişinin yaralandığını belirterek birçok kişinin de kurtarıldığını açıklamıştı.

ispanyada-14-katli-binada-479-2-41.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar