Ülke tarihine geçen olay sonrası Yunanistan Başbakanı Miçotakis özür diledi!

Ülke tarihine geçen olay sonrası Yunanistan Başbakanı Miçotakis özür diledi!
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülke tarihine geçen acı olay sonrasında özür diledi.

Başbakan Miçotakis, Yunanistan''da 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası sonrasında “Devletin yanlışlarını cesurca kabul etmesi lazım” diyerek özür diledi.

“KİMSENİN BUNU FARK ETMEMESİ KABUL EDİLEMEZ”

Tren kazasının ardından Facebook hesabından bir açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “Başbakan olarak herkesten, özellikle de hayatını kaybedenlerin yakınlarına bir özür borçluyum. 2023 yılında iki trenin aynı hatta birbirlerine doğru ilerlemesi ve kimsenin bunu fark etmemesi kabul edilemez. İnsan hatasının arkasına saklanamayız. Hükümetin, yanlışlarını cesurca kabul ederek kurbanların ailelerinin yanında yer alması gerekiyor” diye yazdı.

Türkiye gibi Yunanistan''ın da ana gündem maddesi yaklaşmakta olan seçimler. Ülkesinin seçim atmosferine girdiği günlerde Miçotakis, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden yardım alacaklarını ve ülkedeki tren altyapısını modernize edeceklerini duyurdu.

KAZA SONRASI PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Tren kazasının ardından pek çok şehirde protestolar sürüyor. Dün (5 Mart) başkent Atina’da binlerce kişi bir araya geldi, polisle eylemciler arasında çatışma çıktı. Bazı eylemciler, çöp kutularını ateşe verdi ve polise molotof kokteyli attı. Daha sonra polisler, protestocuları göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanarak dağıttı.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Yunanistan Emniyet Teşkilatı, protestolara 12 bin kişinin katıldığını açıkladı. Eylemciler, tren kazasında hayatını kaybedenlerin anısına gökyüzüne yüzlerce siyah balon gönderdi. Protestoya katılanların elindeki pankart ise benzerdi: “Kahrolsun katil hükümet!” Yunan basınında yer alan haberlere göre protestolarda yedi polis memuru tutuklandı, beş kişi gözaltında.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar