Savaşın Rusya'ya bir günlük maliyeti ne kadar?

Savaşın Rusya'ya bir günlük maliyeti ne kadar?
Rusya-Ukrayna savaşı 5. gününe girdi. Sahada askeri ilerlemesi yavaşlayan Rusya'nın ekonomisi de günden güne ağır yara alıyor. Uzmanlara göre Rusya'ya bir günlük savaşın maliyeti bakın ne kadar? İşte tüm detaylar...

İngiliz istihbaratının başındaki ismin yazdığı ''PERVASIZ KUMAR'' başlıklı makalede çarpıcı analizler var. Ukrayna istihbarat kaynakları, Rusya’nın işgal harekatının Rus ekonomisine günde yaklaşık 15 milyar sterline (yaklaşık 20 milyar dolar) mal olduğunu açıklarken, İngiltere’nin istihbarat servisi MI6’in şefi Richard Moore da, Twitter’da, savaşın Rusya açısından kazanılamaz olduğunu ifade eden bir makale paylaştı.

"PERVASIZ KUMAR"

Moore’un “Bana mantıklı geldi” ifadesiyle paylaştığı King''s College London Savaş Çalışmaları Bölümü''nden Profesör Lawrence Freedman’ın yazdığı “Pervasız Kumar” başlıklı makalede, komşusunun askeri gücünü ve kararlılığını hafife aldığı için Rus güçlerinin sonuçta Ukrayna''da başarısız olacağı öne sürüldü.

Makalede, Vladimir Putin’in Ukrayna''ya takıntılı hale geldiği ve savaşın Moskova açısından “kazanılamaz” olduğu belirtildi. Öte yandan, Estonya eski savunma bakanı Riho Terras da Kiev''in 10 gün dayanması durumunda Ukrayna''nın savaşı kazanacağını öne sürdü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar